Actualitate

Însămânţări de toamnă

După un întreg sezon secetos şi cu temperaturi extrem de ridicate, când producţia a fost serios afectată, agricultorii trag nădejde ca măcar campania însămânţărilor de toamnă să meargă fără probleme, iar recoltele să nu mai fie afectate de lipsa de apă.

Pentru această toamnă, agricultorii prahoveni şi-au propus să cultive în total 40 de mii de hectare.
”Mai exact, 30.000 de hactare cu grâu, 5.000 cu rapiţă şi diferenţa de 5.000 de hectare cu orz, orzoaică de toamnă şi culturi furajere.
Rapiţa este cultura de primă urgenţă care a fost semănată pe întrega suprafaţă, urmând să se trecă la însămânţatul grâului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală (DADR) Prahova, ing. Marian Marcu.

Lucrurile merg bine
Specialiştii spun că cel puţin până în prezent, campania de însămânţări se desfăşoară fără probleme.
”Precipitaţiile căzute săptămânile trecute au refăcut în mică măsură rezerva de apă din sol, astfel încât terenurile pot fi pregătite pentru însămânţări, iar ogoarele pot fi şi ele pregătite pentru însămânţările de primăvară.
Sigur că precipitaţiile sunt insuficeinte pentru a continua procesele vegetative ale culturilor însămânţate, şi aici vorbim de rapiţă, căreia îi trebuie umiditate în sol pentru a germina şi a răsări”, a declarat  ing. Marian Marcu.
Campania de înfiinţat culturi de toamnă s-a suprapus şi cu cea de recoltare a porumbului.
Acesta este recoltat la ora actuală în proporţie de 90%, producţia medie fiind de 2.800 de kilograme la hectar, la jumătate faţă de anul trecut. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co