Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Infrastructura bună, şansa la o viaţă mai bună

Administraţia publică locală din Breaza a accesat 11 milioane de euro, pentru reabilitarea a 22 de străzi, programul fiind în curs de desfăşurare.

Totodată, administraţia brezeană, făcând parte dintr-un Master Plan la nivel de judeţ, împreună cu alte oraşe este pe punctul de a accesa 40 milioane de euro, necesare extinderii reţelei de canalizare şi reţelei de apă. Există, totuşi, anumite impedimente în finalizarea acestor lucrări. „Există o cerinţă a Uniunii Europene, ca timp de cinci ani, după finalizarea lucrărilor, să nu se poată interveni asupra acestor străzi, existând riscul pierderii finanţării şi a plăţii din bugetul local a acestor lucrări. Dacă timpul ne va putea permite şi lucrările de extindere a reţelei de canalizare vor începe la anul, în primăvară, atunci se pare că o parte din aceste străzi vor beneficia şi de canalizare. În funcţie de evoluţia vremii, vom băga întâi canalizarea, după aceea vom trece la reabilitare. Dacă nu, cu mare părere de rău, aceste străzi nu vor beneficia de canalizare, pentru că vom pierde finanţarea pentru un lucru cerut de toţi brezenii: modernizarea străzilor. Sunt pe punctul de a accesa fonduri pentru încă 23 de străzi prin Programul Naţional de Dezvoltare Infrastructură. În toamna acestui an, sigur vom primi finanţarea pentru aceste străzi. Licitaţia se va ţine la Ministerul Dezvoltării şi sunt convins că anul viitor vom începe să lucrăm şi pe aceste 23 de străzi”, a explicat primarul oraşului Breaza, Nicolae Ferăstrăeru.

Anapoda
În aceste condiţii există toate şansele de a vedea străzi asfaltate, dar care nu vor putea să beneficieze, deocamdată, şi de reţele de canalizare. Edilul oraşului Breaza este şi el nemulţumit de această conjunctură, considerând că „la momentul aderării României la UE, cineva mai deştept decât noi ar fi trebuit să ne traseze anumite linii de accesare a fondurilor europene. Cred că ar fi fost normal să fie deschise, iniţial, liniile de finanţare pentru apă şi canal şi abia apoi cea de modernizare, reabilitare a drumurilor şi celelalte proiecte, pentru spitale, cultură etc.. Dar, aceste programe s-au derulat haotic, ajungând în situaţia ca la Breaza să asfaltăm mai întâi, apoi să facem reţele de canalizare”, a spus Ferestrăeru.
Chiar şi în aceste condiţii, primarul este optimist. O veste bună pentru brezeni o constituie finalizarea, în vară, a lucrărilor pentru aducţiunea de apă de la Paltinu. „Asta va însemna o aprovizionare ritmică cu apă, dar în primul rând cu o apă bună. Nu va fi ca aceea pe care o folosesc brezenii acum, din râul Prahova, o apă cu o turbiditate foarte mare. Adică, tulbure, neputând fi folosită decât în scopuri menajere”, a spus edilul oraşului. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co