Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Incepe demolarea, partiala, a perimetralului de la Piata Centrala din Ploiesti

În sfârșit se întâmplă! Chiar dacă numai parțial, se pare că, în sfârșit, la capătul a doi ani de la primul anunț privind demolarea pieței centrale de la Halele Centrale pentru reconstrucția uneia noi, lucrările pentru desființarea numai a unei părți pot începe.

Și asta după ce, astăzi, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat că a semnat autorizația de demolare pentru o parte din piața centrală, respectiv doar zona perimetrală, care a fost ridicată în baza unei autorizații de construire provizorii.

Autorizația de demolare a fost sursa unui scandal de proporții, la începutul acestei luni, pe motiv că, inițial, proiectul a vizat întregul platou de la Halele Centrale.

Acum doi ani, Inspectoratul de Stat în Construcții a notificat SC Hale și Piețe că actuala construcție nu mai prezintă siguranță în exploatare, în condiţiile în care intenția de realizare a unei asemenea piețe datează de peste 18 ani.

Faptul că intenţia nu s-a putut materializa nici până în ziua de astăzi se explică prin apariţia unor blocaje, cel mai important fiind acela că trei societăți comerciale dețin acte de proprietate pe anumite spații comerciale amplasate în incinta Halelor Centrale, spaţii care trebuie dărâmate pentru a fi posibilă construirea noii hale.

Dacă în cazul a doi proprietari au fost semnate acorduri notariale pentru desființarea spațiilor comerciale, în cel de-al treilea caz, pe rolul instanțelor au apărut două litigii.

 

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co