Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

În Câmpina e vremea parcărilor

În acest an, nu doar străzile municipiului Câmpina au fost asfaltate, ci şi câteva parcări. Pe de altă parte, la acest capitol, în locul bazarului se va ridica o parcare supraetajată.

Dacă pe unele străzi din municipiul Câmpina asfaltul este ca în palmă, între blocuri oamenii se chinuiau cu gropile şi cu greu găseau spaţii în care să-şi parcheze maşinile. Situaţia se îmbunătăţeşte, însă, din zi în zi. „Au început lucrările la parcarea de pe Aleea Margaretei şi la cea de pe Aleea Rozelor. Pe Aleea Margaretei, lucrarea se execută de către cursanţi care au urmat cursurile de asfaltatori în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, câştigat de primărie. Astfel, ei fac practică la această lucrare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca.
Pe teren, cursanţii, numeroşi, ce-i drept, vor executa asfaltarea mult aşteptată. Ei lucrează din greu când primesc materialele sau… se plictisesc până ce maşinile aduc cele necesare şi stau cu mâinile în buzunar admirându-şi colegul muncitor. „Stau din ’99 aici şi nu s-a făcut nimic. Acum văd că şi-au dat seama că trebuie să facă”, a spus un cetăţean.  Şi parcarea blocurilor de la ABC trebuie avută în vedere. Aici gropile şi noroaiele nu le mai dau pace şoferilor… „De 11 ani nu s-a făcut nicio modernizare aici. Au venit şi au măsurat, s-ar putea să facă ceva…, dacă nu şi-or lua gândurile înapoi”, a spus un alt cetăţean. „În cazul unei rectificări bugetare, probabil că următoarea parcare ce se va amenaja va fi cea din spatele blocurilor de la ABC”, a mai spus Mariana Pătraşca.
Pentru parcările amenajate până acum a fost alocată suma de 400.000 de lei.

Se face parcarea supraetajată
Pe de altă parte, zona Pieţei Centrale din Câmpina este aglomerată zi de zi din cauza numărului mare de maşini şi al locurilor de parcare, deloc suficiente. Şi în spatele centrului comercial traficul se desfăşoară cu dificultate, dar în locul actualului bazar se va construi o parcare supraetajată, iar dacă bugetul permite, va fi făcută după ultimele standarde… cu lift. „Există un sistem de parcări supraetajate în care intri cu maşina pe o platformă, o laşi acolo, platforma se roteşte şi un lift o va duce într-un anumit loc din parcare. Vom aşeza maşinile cum sunt cărţile în bibliotecă. Autoturismul va fi recuperat din această parcare pe baza unui card”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.
Parcarea automată este o variantă propusă pentru studiul de fezabilitate. Dacă se va realiza, aici vor avea loc 200 de maşini, iar la parter se vor găsi mai multe spaţii comerciale. Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co