Actualitate

Îmbrăcaţi uniforma militară!

jandarmiCine vrea să urmeze o carieră militară și nu știe de unde poate afla informațiile necesare, trebuie să meargă la Gruparea de Jandarmi Mobilă “Matei Basarab” din Ploiești, situată pe Strada Gh. Gr. Cantacuzino, unde se fac recrutări de candidați.

La unitatea de jandarmi puteți primi toate datele necesare despre admiterea în instituțiile militare de învățământ. Cei interesați vor primi consiliere și îndrumare către tipul de carieră și specialitate care corespunde cel mai bine aspiraţiilor, atitutidinilor, aptitudinilor, vârstei şi pregătirii lor. În plus, jandarmii pot da o mână de ajutor la întocmirea dosarului de candidat și pot oferi informații despre opțiunile existente după absolvire.
„Persoanele doritoare trebuie să aibă cetățenia română și domiciliul în România, să cunoască limba română, scris și vorbit, să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, să nu fii fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ, să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniți în anul participării la concurs, să aibă capacitate deplină de exercițiu, să fii obținut la purtare pe durata studiilor liceale media generală de minimum opt și să fie declarați apt medical”, a explicat purtătorul de cuvânt al GM Ploiești, lt. Adrian Vlad. Totodată, candidații nu trebuie să aibă antecedente penale, dar trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.

Locuri pentru toată lumea
Pentru sesiunea de admitere 2010, la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București sunt scoase la înscrieri 114 locuri, la Școala Militară de Subofiţeri Jandarmi de la Drăgăşani – 159 locuri, cu 9 mai puține la Școala Militară de la Fălticeni. De asemenea, 46 de locuri sunt scoase la concurs și de Academia Tehnică Militară Bucureşti, 19 de Academia Forţelor Terestre Sibiu, tot atâtea la Academia Forţelor Aeriene din Braşov, în timp ce la Institutul Medico-Militar Bucureşti, specialitatea medicină, sunt doar 5 locuri. Și Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre din Piteşti are 18 locuri scoase la înscriere. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene are disponibile 10 locuri.
Pe durata școlarizării, tinerii vor beneficia de masă, cazare şi echipamente gratuite, asistenţă psihologică și medicală, de soldă lunară, dar și de învoiri şi permisii.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co