Actualitate

Hrană pentru animalele sălbatice

hrana-suplimentara-pentru-animalele-salbatice-1Animalele sălbatice de pe Valea Prahovei  sunt ajutate să supravieţuiască, pentru că zăpada nu s-a topit şi mâncarea este greu de găsit.

Angajaţii Parcului Natural Bucegi şi ai Ocolului Silvic Sinaia au demarat, la finele săptămânii trecute, o operaţiune de hrănire, pentru cerbi, mistreţi, urşi sau căpriori. Numai într-o singură zi, în pădure, sunt aduse peste 300 kilograme de porumb, soia, grâu, sare şi fân în locuri special amenajate. „Animalele vin să mănânce, deoarece este o perioadă foarte grea, cu ger cumpit. Nu pot supravieţui fără această hrană complementară. Încă din toamnă le-am pus fân de calitate, sare în sărărie, iar acum, din două în două zile, le aducem proviziile necesare”, a precizat reprezentantul Parcului Natural Bucegi, Clementin Neguţescu.
În majoritatea zonelor nu se poateajunge decât pe jos, aşa că hrana este cărată de silvicultori cu sacii în spate, pe trasee dificile acoperite cu gheaţă şi zăpadă. „Le aducem animalelor porumb şi soia, pentru că această hrană complementară este necesară pe timp de iarnă”, a declarat inginerul Ocolului Silvic Sinaia, George Vasile. Măsura de suplimentare a hranei a fost luată imediat după ce temperaturile au ajuns la – 20 0C.  A. A.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co