Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

În Câmpina nu vor mai fi locuri de veci disponibile

cimitire-2Autoritățile locale sunt îngrijorate de perspectiva lipsei locurilor dintre cimitire și problema nu pare a avea rezolvare. Una din cauze este încăpățânarea localnicilor.

„Este un subiect neplăcut, dar trebuie discutat”, a afirmat viceprimarului municipiului Câmpina, Ion Dragomir, într-o ședință desfășurată săptămâna trecută, referitoare la problema locurilor de veci.
Într-un oraş situat pe o terasă, străjuită de trei cursuri de apă, dezvoltarea plană nu mai este posibilă. Autoritățile susțin că s-a ajuns aproape de momentul în care nu vor mai exista locuri de veci, având în vedere faptul că multe dintre cele existente au fost deja concesionate. Pe lângă acest aspect, mai există unul adus în discuţie de vicele câmpinean, respectiv încăpățânarea unor persoane în a refuza să deplaseze persoana decedată la locul unde este trecută pe cartea de identitate. „Nu ascund faptul că mi-e teamă că, doar pentru moment ne ajunge cimitirul pe care-l mai avem. Dar trebuie să ne gândim şi la cei care vin după noi. Nu putem să ocupăm locurile din cimitir şi să generăm probleme, nouă, sau celor care vor ajunge acolo, după noi. Înţelegeţi… se creează o situaţie deosebită. Sunt presiuni fantastice. Sunt oameni care solicită un loc de veci pentru că îl vor numai pentru ei… Dacă în familie sunt trei maşini, trebuie să fie şi trei morminte! Nu se poate așa ceva”, a spus viceprimarul Ion Dragomir.
Soluția exhumării la șapte ani
Administraţia locală a făcut apel la populaţie să nu uite de termenul celor șapte ani, după care un decedat poate fi exhumat și în respectivul loc poate fi înmormântată o altă persoană.
Pe de altă parte, „nu mai este loc unde să facem alt cimitir şi, oricum, cred că nimeni nu ar vrea să locuiască într-un oraş plin de cimitire”, a mai spus Ion Dragomir. R.N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co