Editorial

Homo sapiens şi balaurul politicos

Nu mai încape îndoială. După 20 de ani de democraţie trâmbiţată, pe Valea Prahovei – acest crâmpei de Românie în pantă, pe care s-au rostogolit o sumedenie de politicieni rupţi de realităţile cotidiene -, puterea nu mai este, nicidecum, în mâna poporului. Oameni simpli, mai tineri sau mai bătrâni, mai bărbaţi sau mai femei, mai proşti sau mai educaţi, au pierdut frâiele destinului colectiv în favoarea unui balaur întrupat din basmul politic pluripartit „Să trăiţi bine!”
O specie, parcă invincibilă, cu multe capete, suficient de pătrate încât norodul să înjure pe la colţuri. Atât şi nimic mai mult. Asta e tot ce mai poate face omul de rând. Ursitoarele electorale i-au pecetluit soarta unui homo sapiens de Scorţeni – de pildă – iremediabil condamnat la supunere în faţa entităţii viclene homo politicus. Blestemaţii comunei au ajuns să-şi vadă viitorul clădit de un primar condamnat pentru abuz în funcţie şi nişte consilieri locali care au votat pentru demiterea vicelui, fără a se consulta cu populaţia şi chiar contrar opiniei consătenilor.
Asta e… În troacă, lăturile sunt la ele acasă şi, bine primit şi bine hrănit, balaurul e stăpânul universului autohton. Un singur gest, dar unul singur, îl mai apropie de specia umană – politicos, se scuză când dă declaraţii cu precipitaţii şi stropeşte faţa poporului. O şterge repede, cu batista ridicată de pe ţambalul Guvernului cu multe coarde, nu cumva să facă… aspargilius.Adrian RADULESCU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co