Actualitate

Hipodromul din Ploiești rămâne închis și în această toamnă

hipodrom-ploiesti

Hipodromul din Ploiești rămâne închis și în această toamnă/ sursa foto: www.google.com

Hipodromul din Ploiești rămâne închis și în această toamnă din cauza faptului că noile piste de trap şi de galop amenajate nu se pot omologa, informează primarul Ploieștiului, Adrian Dobre.

În România, în momentul de faţă, nu mai există nicio instituţie care să aibă în atribuţii această competenţă. Edilul a mai precizat că singura soluţie ar fi să se apeleze la un for european care are în atribuţii omologarea pistelor hipice. Această problemă a fost descoperită după ce nou arenă hipică a fost preluată de municipalitate. Primarul Adrian Dobre a precizat că unul din motivele pentru care există această problemă este faptul că în proiectul de investiții nu a fost inclusă și necesitatea omologării pistelor. Problema este cu atât mai serioasă cu cât, fără omologarea pistelor, la Hipodromul din Ploiești nu se vor putea organiza decât competiții cu caracter demonstrativ. Prin urmare, nu se vor putea organiza competiții cu caracter național sau internațional. Ca soluție la această problemă este apelarea la o instituție europeană care să poată avea atribuții în vederea omologării pistelor. Cei de la Clubul Sportiv Municipal ar fi demarat deja demersurile în acest sens, a declarat primarul Adrian Dobre.

Problemele însă nu se opresc aici. În România nu există o lege pentru organizarea de pariuri hipice, ceea ce înseamnă că nu vor mai exista reuniuni regulamentare, în sensul în care casele de pariuri erau cele care certificau corectitudinea curselor.

Lucrările de reabilitare şi modernizare la Hipodrom au fost începute în toamna anului 2014, iar investițiile se ridică la peste 13 milioane de euro. Din păcate, nici până în prezent, Hipodromul din Ploiești, singurul hipodrom din țară unde se mai organizau curse hipice, nu a fost deschis.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co