Administratie

Gropi în loc de piatră cubică pe drumul către Peleş

Turiştii care merg să viziteze Castelul Peleş sau Pelişorul nu au parte de o privelişte prea plăcută, atunci când intră pe aleea principală, care porneşte de la Mănăstirea Sinaia. Odată cu trecerea anilor, drumul s-a deteriorat şi arată jalnic, însă investiţiile se lasă aşteptate.

În ultimii ani, ploile au deteriorat piatra cubică din zona unde comercianţii de artizanaturi îşi desfăşoară activitatea. În plus, zidurile de sprijin se dărâmă, iar becurile de pe stâlpii de iluminat lipsesc. Aşa se face că toţi turiştii rămân uimiţi încă de la intrarea pe alee şi nu le vine să creadă că un loc atât de frumos şi cu o istorie impresionantă a rămas neîngrijit, odată cu trecerea timpului.
„Neglijenţă totală! Ultima oară am venit la Peleş în urmă cu doi ani, iar de atunci, nimic nu s-a schimbat. Mă aşteptam ca acest loc să fie înfrumuseţat, dar observ că nici măcar reparaţiile necesare nu s-au realizat. Cred că piatra cubică a fost furată sau pur şi simplu, apa a desprins-o.
Totuşi, este un loc unde se plimbă sute de oameni, care trebuie să îşi facă o impresie bună despre această zonă. Nu trebuie să uităm că vorbim de Sinaia, care este Perla Carpaţilor.
Sper ca data viitoare să găsesc locul mult mai îngrijit. Avem locuri cu o încărcătură istorică deosebită, dar pe care le neglijăm”, a spus Ion Clinciu din Sălaj.

Mizerie…
Şi spaţiul verde din zona Castelului Peleş este plin de gunoaie, semn că şi turiştii sunt nepăsători atunci când vine vorba de curăţenie.
Numai într-o singură zi, jandarmii montani din Sinaia au adunat sute de saci cu resturi menajere lăsate la voia întâmplării.
Domeniul regal din Sinaia este
cel mai vizitat obiectiv de pe Valea Prahovei, aşa că ar trebui să se
acorde mai multă atenţie aspectului zonei.  A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co