Actualitate

Gorgota se dezvoltă

Autorităţile locale din comuna prahoveană Gorgota vor să dezvolte şi mai bine localitatea pe bani europeni.

Săptămâna trecută au dat startul proiectului “Instrumente şi acţiuni specifice pentru implementarea strategiei de dezvoltare locală”.
Scopul proiectului este în primul rând, acela de a consolida procesele de luare a deciziilor în administraţia publică în vederea optimizării strategice a folosirii resurselor şi maximizării impactului pozitiv al schimbării printr-o planificare strategică integrată.
De asemena, proiectul mai are în vedere şi perfecţionarea funcţionarilor publici locali şi a personalului contractual din primărie.
“Practic, comuna se va dezvolta pe absolut toate fronturile. De la infrastructură, la sport, economie şi educaţie”, a explicat coordonatorul proiectului, Dragoş Niţă.

Un pas înainte
Localnicii sunt de părere că Gorgota trebuie să se dezvolte în primul rând în ceea ce priveşte reţeaua de apă şi canalizare, dar şi gazele naturale, proiecte la care autorităţile locale deja lucrează.
“Fără o bună pregătire a funcţionarilor publici, comunele pot pierde bani europeni, aşa că, demararea proiectului aici, este un pas înainte în dezvolarea comunei Gorgota”, a declarat Adrian Dobre, prefectul judeţului Prahova.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin programul operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 – 2013,  Axa prioritară 1.
Valorea totală din fondurile nerambursabile ale Fondului Social European este de 394 072 de lei, la care se mai adaugă alţi 8.042 de lei, bani alocaţi din fondurile proprii ale bugetului local al comunei Gorgota. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co