Actualitate

Goana ilegală după lemne

Într-o singură zi din săptămâna trecută, poliţiştii prahoveni au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 64.000 lei, depistând mai multe încălcări ale legislaţiei ce protejează fondul forestier.

Oamenii legii au acţionat în mai multe zone din judeţ: agenţii din Apostolache au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combatere delictelor silvice în comunele Podenii Noi, Lapoş şi Iordăcheanu, lucrătorii Biroului de Ordine Publică din Câmpina şi Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Cornu au acţionat în zona lor, cei din Ceptura în comunele Calugăreni şi Jugureni, iar poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul de Combaterea Delictelor Silvice au acţionat, împreună cu reprezentanţi din cadrul SIF, ITRSV Ploieşti, Garda de Mediu Prahova, Direcţia Silvică Prahova şi IJJ Prahova, au verificat doi agenţi economici din comuna Ceraşu sat Slon, au verificat fondul forestier în zona Plai, precum şi legalitatea transportului de material lemnos pe traseele DN1A Măgurele – Vălenii de Munte, DJ 102 B Drajna şi DJ 230 Ceraşu.

Exemple de ilegalităţi
În urma controlului, s-a constatat că un agent economic din satul Slon a comercializat material lemnos fără a elibera documentele prevăzute de lege. Acesta a fost sancţionat cu amendă de 2.000 de lei şi i s-au confiscat zece metri cubi de lemn de lucru.
În zona Calugăreni-Jugureni au fost depistaţi doi bărbaţi care deţineau la domiciliile lor material lemnos, esenţă salcâm, fără ca acesta să fie marcat de către organele silvice şi fără să deţină documente legale de provenienţă. Din verificări a rezultat că bărbaţii tăiaseră salcâmul de pe un teren împădurit, proprietatea lui Matei T., apoi împărţiseră lemnul. Fiecare îşi transportase partea la locuinţa sa, pentru a-l folosi ca lemn de foc. Cele două persoane au fost sancţionate contravenţional pentru deţinere de material lemnos fără documente legale de provenienţă.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co