Sport

Gata cu pregătirile, încep examenele !

►Formaţia-emblemă a prahovenilor, Petrolul Ploieşti, va avea un început de-a dreptul infernal, în primele trei etape, urmând să întâlnească trei “forţe” ale fotbalului, toate participante în Cupele Europene.

►După ce promovarea pe prima scenă a fost realizată la baza de la Strejnic, acum galben-albaştrii se mută la Buzău pe arena “Gloria” din localitate până când stadionul “Ilie Oană” va fi dat în folosinţă.

►Startul a fost dat în week end-ul trecut când au avut loc meciurile din cadrul primei etape, Astra Ploieşti debutând cu stângul(înfrângere cu 2-0 la Cluj contra CFR-ului), Petrolul urmând să întâlnescă (luni 25 iulie, la Buzău) campioana României, echipa oţelarilor gălăţeni.

“Caravana” fotbalistică s-a pus în mişcare, week end-ul trecut fiind rezervat jocurilor din cadrul primei etape în care, până la închiderea ediţiei, au fost consemnate următoarele rezultate:

Dinamo Bucureşti – FCM Târgu Mureş 1-0(1-0)
CS Mioveni – Universitatea Cluj 0-1(0-1)
Rapid Bucureşti – FC Vaslui 3-0(2-0)

Voinţa Sibiu – Steaua Bucureşti 1-1(0-1)

Ceahlăul Piatra Neamţ – Pandurii Târgu Jiu 1-1(1-0)

CFR Cluj – Astra Ploieşti 2-0(1-0)
Ultimele partide ale primei runde (Concordia Chiajna – Sportul Studenţesc, FC Braşov – Gaz Metan Mediaş şi Petrolul Ploieşti – Oţelul Galaţi) au avut loc luni, iar rezultatele nu ne-au parvenit până la închiderea publicaţiei.

După cum se poate observa, formaţia-emblemă a prahovenilor, Petrolul Ploieşti(vezi foto, savurând promovarea), revine, după şapte ani de penitenţă, printre granzii fotbalului românesc, având un început de-a dreptul infernal, în primele trei etape, elevii pregătiţi de Valeriu Răchită urmând să întâlnească trei “forţe” ale fotbalului, toate participante în  Cupele Europene.

Datorită faptului că stadionul “Ilie Oană” este în plină modernizare, debutul oficial al “lupilor galbeni” a avut loc la Buzău pe arena”Gloria” din localitate, luni 25 iulie,  adversară fiindu-i campioana României şi câştigătoarea Supercupei, Oţelul Galaţi, un meci aparte şi prin prisma relaţiilor dintre cele două cluburi(rezultatul meciului nu ne-a parvenit până la închiderea ziarului).

În etapa a doua, galben-albaştrii se deplasează pe terenul unei alte pretendente la Champions League, FC Vaslui, pentru ca, în runda a treia, la Buzău să vină giuleştenii lui Răzvan Lucescu, ex-selecţionerul Naţionalei făcând transferuri de marcă în pauza competiţională şi debutând cu o victorie la scor (3-0 cu vasluienii lui Porumboiu).

Cu un asemenea program infernal în primele trei etape, meciul de la Cluj contra Universităţii, din runda a patra, pare o “bagatelă”, reprezentantul Petrolului la stabilirea programului fiind directorul sportiv, sinăianul Dan Dorabeţ, care n-a prea avut noroc şi a extras bila cu numărul 6, Astra primind, automat, numărul 10 pe tabela “Berger”, astfel că reprezentantul echipei “alb-negre” la tragerea la sorţi,

Gheorghe Rohat, nu a mai avut “şansa” de a lua un număr de ordine din urnă.

Primul joc al astriştilor a avut loc la Cluj contra CFR-ului din localitate, pierzând cu scorul de 2-0, urmând ca în următoarele două etape să evolueze în compania unor nou-promovate, Voinţa Sibiu, pe teren propriu şi CS Mioveni, în deplasare.

Derby-ul ploieştean, partida dintre Astra şi Petrolul, va avea loc în etapa a XIII-a, pe 5 noiembrie, pe stadionul celor din “9 Mai”, iar dacă stadionul “Ilie Oană” va fi dat în folosinţă conform planurilor, primul meci al Petrolului pe noul stadion, ar putea fi cel cu Ceahlăul, din etapa a VI-a(10 septembrie), sau cu Dinamo, din etapa a VIII-a (24 septembrie). Dar iată programul turului (etapele II, III, IV şi V):

Etapa a II-a (29-31 iulie)
Astra Ploieşti – Voinţa Sibiu
Steaua Bucureşti – CS Mioveni
Universitatea Cluj – Rapid Bucureşti
FC Vaslui – Petrolul Ploieşti
Sportul Studenţesc – Ceahlăul Piatra Neamţ
Oţelul Galaţi – Concordia Chiajna
Pandurii Târgu Jiu – FC Braşov
Gaz Metan Mediaş – Dinamo Bucureşti
FCM Târgu Mureş – CFR Cluj
Etapa a III-a (12-14 august)
CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş
Voinţa Sibiu – FCM Târgu Mureş
CS Mioveni – Astra Ploieşti
Concordia Chiajna – FC Vaslui
Petrolul Ploieşti – Rapid Bucureşti
Ceahlăul Piatra Neamţ – Oţelul Galaţi
FC Braşov – Sportul Studenţesc
Dinamo Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu
Steaua Bucureşti – Universitatea Cluj
Etapa a IV-a (19-21 august)
Rapid Bucureşti – Concordia Chiajna
Astra Ploieşti – Steaua Bucureşti
Universitatea Cluj – Petrolul Ploieşti
FC Vaslui – Ceahlăul Piatra Neamţ
Sportul Studenţesc – Dinamo Bucureşti
Oţelul Galaţi – FC Braşov
Pandurii Târgu Jiu – CFR Cluj
Gaz Metan Mediaş – Voinţa Sibiu
FCM Târgu Mureş – CS Mioveni
Etapa a V-a (26-28 august)
CFR Cluj – Sportul Studenţesc
Voinţa Sibiu – Pandurii Târgu Jiu
CS Mioveni – Gaz Metan Mediaş
Concordia Chiajna – Petrolul Ploieşti
Ceahlăul Piatra Neamţ – Rapid Bucureşti
FC Braşov – FC Vaslui
Dinamo Bucureşti – Oţelul Galaţi
Astra Ploieşti – Universitatea Cluj
Steaua Bucureşti – FCM Târgu Mureş

(Cristian SBÂRNEA)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co