Imobiliare Valea Prahovei
Social

Gata cu pensionarea anticipată

Persoanele care își plănuiseră ca în această perioadă să iasă la pensie anticipat sau anticipat parțial au ratat această șansă, ca urmare a noilor prevederi legislative.

Asta pentru că Legea 118 din 2010, privind unele măsuri de redresare a economiei naționale, prevede clar că până la sfârșitul acestui an nimeni nu se mai poate pensiona decât la limită de vârstă. “Până la 31 decembrie, inclusiv, potrivit Legii 118/2010, se suspendă posibilitatea înscrierii la pensie anticipată, respectiv pensie anticipată parțială”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Prahova, Iulian Boțoc.
Oamenii condamnă această măsură și spun despre ea că e un abuz, cu atât mai mult cu cât, beneficiarul unei pensii anticipate parțial era penalizat cu 30% până în momentul în care ajungea la limita de vârstă. “După 30 și ceva de ani vechime… Ce să facem?
E normal că nu sunt de acord, dar nu hotărâm noi, din păcate”, a spus o persoană dezamăgită de măsura luată de autorități.
Unii au știut să profite
De la începutul acestui an, până pe 30 iunie, la Casa de Pensii Prahova s-au înregistrat  1.460 de cereri de înscriere pentru pensie anticipată. Numărul cel mai mare a fost înregistrat în luna mai, când 658 de persoane au depus acte de pensionare anticipată, speriați fiind că tăierile salariale de 25% le vor diminua foarte mult veniturile. În plus, Guvernul României, prin reprezentanții săi, a anunțat că de la 1 iunie nu se vor mai putea depune cereri pentru pensionări anticipate.
Așa se face că în luna mai a fost o creștere de peste trei ori mai mare a cererilor, comparativ cu lunile anterioare, când se depuneau maxim 180 de astfel de solicitări. Pensiile anticipate se acordau, până acum, persoanelor cu cinci ani mai tinere decât vârsta legală a pensionării.  R. E.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co