Imobiliare Valea Prahovei
Social

Garanţie pentru administratori

Din ce în ce mai mulţi ploieşteni care stau la bloc vin ori la primărie, ori la Uniunea Asociaţiilor de Proprietari să se plângă de faptul că administratorii le fură banii de întreţinere sau că nu-i gestionează corect și primarul dorește impunerea unei garanții.

Primarul Andrei Volosevici, împreună cu conducerea Uniunii, a stabilit întâlniri cu administratorii de bloc, dar şi cu cenzorii şi preşedinţii de asociaţie. Aceştia vor trebui să prezinte actele asociaţiei din care se va putea observa dacă au probleme cu restanţierii sau dacă debitele înregistrate la operatorii de servicii publice sunt cauzate de furturi din gestiune. Totodată s-a discutat şi despre posibilitatea legală de percepere a unei garanţii financiare din partea administratorului. “În legislație este prevăzut ca administratorul, inclusiv cenzorul, să prezinte această garanție, dar numai în situațiile în care Adunarea Generală hotărăște”, a declarat Simona Băicoianu, preşedinte UAP Prahova.

Pro și contra
Faţă de această măsură, administratorii au păreri împărţite. Cei cu vechime susţin că garanţia morală este mult mai importantă. “Nu aș fi de acord, pentru că întotdeauna mi-am făcut treaba cum trebuie, sunt un profesionist, sunt un om cinstit și nu aș fi de acord ca eu să-mi țin niște bani blocați, mai ales că nici nu-i am disponibili, pentru așa ceva, chiar dacă aș lua și o asociație nouă. Cred că garanția mea morală spune tot. Și locul de muncă… și unde am mai lucrat până acum…, nu s-a auzit nimic în urma mea”, a declarat administratorul Aurelia Scordaliu.
“Aș fi de acord numai dacă există o hotărâre de Consiliu Local și propun cam 1% din fondul de rulment să fie garanția administratorului. Fiind și censor la UAP, merg pe următoarea idee: dacă s-a întâmplat ceva, până la lămurirea situației i se pune poprire pe contul respectiv. E OK? E OK! Dacă nu e, până la urmă sunt banii omului, nu-i ia nimeni acasă”, a spus administratorul de asociație de locatari Dan Surlaru.
Cum primăria nu poate interveni în problemele de pe scara unui bloc, rămâne ca oamenii fie mai responsabili şi să controleze periodic atât activitatea administratorului, cât şi cea a preşedinetului şi cenzorului, care sunt, de fapt, reprezentanţii direcţi ai proprietarilor de apartamente şi care se pot face vinovaţi de eventualele furturi.
În Ploieşti există peste 1.600 de asociaţii de proprietari, dintre care peste 1.350 sunt afiliate la UAP Ploieşti. Raluca EPARU

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co