Actualitate

Furt la Muzeul Ceasului

15 capace de aur ale unor ceasuri de colecţie au fost furate, în urmă cu patru ani, de la Muzeul Ceasului din Ploieşti.  La vremea aceea, conducerea instituţiei nu a anunţat poliţia, ci doar a obligat-o pe gestionară să plătească paguba.

Povestea a ieşit la suprafaţă abia după un control al poliţiei şi reprezentanţilor de la Direcţia Judeţeană de Cultură, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, agent de poliţie Raluca Brezeanu. Ceasurile vandalizate provin din  secolul XIX şi au aparţinut unor mari personalităţi ale poporului român şi nu numai. Cinci ceasuri, cu capace din aur, au fost restaurate de gestionarul muzeului de la vremea respectivă, la un atelier specializat din Bucuresti. Acum, şefii Muzeului de Istorie şi Arheologie Prahova, a cărui secţie este şi Muzeul Ceasului, riscă să fie trimişi în judecată. Cât despre gestionară, aceasta este acuzată de neglijenţă în serviciu, după cum a declarat Georgiana Iorguţă, prim-procuror delegat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Sistem de securitate precar
La momentul furtului, camera în care sunt expuse ceasurile cu pricina nu era asigurată aşa cum este acum, cu amprentă digitală, şi nici sistem de supraveghere cu camere nu exista. Cum a fost posibil furtul şi care este, de fapt, implicaţia gestionarei, rămâne să stabilească ancheta.
Muzeul Ceasului din Ploieşti este unicul de acest fel din România şi are o bogată colecţie de ceasuri făurite de meşteri vestiţi din Europa, cele mai multe fiind adevărate opere de artă.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co