Actualitate

Furau lemne din padure

Sărăcia sau dorința unui profit obținut lesne îi împinge pe unii prahoveni să fure lemne din pădure. De cele mai multe ori sunt prinși, dar oamenii tot riscă.

La Jugureni, una dintre cele mai sărace localități din Prahova,  jandarmii au depistat hoții de lemne care reușiseră să doboare aproape 40 de copaci în doar câteva ore. Dar asta după o urmărire ca în filme, pentru că un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Mizil, nu s-a lăsat ușor prins. “Efective de jandarmi, împreună cu un lucrător al Poliției Sângeru, au acționat în vederea prevenirii și combaterii furturilor de material lemons, ocazie cu care a fost depistată o persoană ce sustrăgea material lemons. La vederea oamenilor legii, acesta a sărit din căruța în care se afla și a fugit. A fost somat, dar nu a stat și a fost necesară urmărirea lui în pădurea din apropiere, imobilizarea și aducerea la fața locului”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, mr. Leonard Dragomirescu.

“M-am speriat, n-am știut cine e.
Mi-a fost frică să nu mă prindă cineva, mi-era ca ma bate… Nu am văzut ce scria pe mașină”, a spus în apărarea sa Ionuț O..
La poalele dealului de unde tânărul a sustras materialul lemnos alături de ceilalți complici, s-au găsit 63 de bucăţi de trunchi de copaci, provenind de la 39 de arbori: carpeni, fagi și stejari. Bărbatului i s-au întocmit acte premergătoare pentru fapta susceptibilă a fi sustragere de material lemnos, pentru a fi predate Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, în vederea continuării cercetărilor. Din cauza legislației mult prea permisive, bărbatul prins la furat va fi, cel mai probabil, doar amendat. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co