Actualitate

Friptură de porc vietnamez

Moda s-a schimbat pe masa de Crăciun. Românii au început să dea mai mare importanţă sănătăţii şi nu mai consumă carne de porc tradiţională.

De câţiva ani şi în Prahova este la mare căutare carnea de porc vietnamez. Chiar dacă în străinătate acest animal este unul de companie şi este plimbat în lesă pe străzi, în ţara noastră porcul ecologic se vinde bine. Este o afacere rentabilă, de care s-a apucat şi un sirian, la ferma sa din Floreşti.
Porcii vietnamezi nu mănâncă mult, sunt foarte curaţi, sunt vegetarieni şi, cel mai important, carnea este foarte slabă, nu are colesterol şi poate fi preparată în orice fel. Porcul vietnamez nici nu are şorici. „Carnea este de o calitate foarte bună, are caracteristicile cărnii de porc, dar este slabă, nu are colesterol, este uşoară pentru digestie. Este recomandată celor care au probleme de sănătate”, a explicat crescătorul sirian.

Creşte preţul
În anii trecuţi, porcii s-au vândut cu 500 de euro bucata. Acum, îl puteţi cumpăra cu 1.000 – 1.500 de lei. Pentru Crăciunul care se apropie, au fost deja cumpăraţi 40 de porci vietnamezi, pentru că există şi clienţi fideli. Un astfel de exemplar nu poate să cântărească, la maturitate, mai mult de 120 de kilograme. Dacă are acelaşi gust, dar este mult mai sănătoasă, de ce nu?!
Preţul merită plătit pentru calităţile pe care le are acest fel de carne.
Porcul vietnamez este de talie mai mică decât cel românesc, sunt hrăniţi mai sănătos şi sunt mai gustoşi. Cheltuielile pentru creşterea unor astfel de animale nu sunt foarte mari, iar investiţiile se recuperează chiar din primul an, după cum spun crescătorii. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co