Actualitate

Frecat, spălat şi aspirat automatizat

În curând, Piaţa Centrală din Câmpina se va îmbogăţi cu o maşină de frecat, spălat şi aspirat pardoseli, în valoare de 16.000 de lei, un prescontainer cu presă integrată, de 79.000 de lei, şi un dispozitiv de basculare de 1.100 de litri, în valoare de 27.000 de lei.

Directorul unităţii, Marian Nistor, consideră că este o investiţie necesară, pe care şi-o poate permite, dat fiind excedentul bugetar al pieţei, care se autofinanţează. „Cheltuielile de capital pentru toate cele trei obiecte se ridică la 122.000 de lei. Nu mi se pare o sumă mare pentru ceea ce dorim să cumpărăm. Cea mai mare parte din această sumă se reflectă în prescontainerul de 20 mc cu presă integrată. Noi plătim lunar pentru gunoi peste 10.000 de lei, în lunile de vară. Din cauza faptului că avem gunoi vegetal sau tot felul de resturi care nu pot fi reciclate şi care sunt foarte voluminoase. Se ajunge chiar şi la 8 mc pe zi. Asta înseamnă două drumuri pe care le face Floricon până la rampa Boldeşti-Scăieni. Într-o discuţie avută cu operatorul de salubritate, ne-a recomandat, pentru reducerea costurilor, acest tip de container cu presă integrată. Ni se vor reduce la jumătate cheltuielile legate de salubritate. Adică, având mult gunoi vegetal şi fiind băgat în presa respectivă, se micşorează mult volumul. Dispozitivul de basculare de 1.100 litri se cumpără separat, dar se montează pe acest prescontainer pentru a ridica containerele sau pubelele în care noi strângem gunoiul. Maşina de frecat pardoseli este o investiţie pe care am vrut să o facem de mult timp, dar nu ne hotărâsem încă. Acum, nu dorim să mai angajăm personal pentru salubritate. Banii cu care vom cumpăra aceste utilaje sunt din excedentul bugetar pe care îl avem, de 1 milion de lei, bani pe care i-am strâns an de an pentru construcţia Corpului C2”, a declarat Marian Nistor.
Bine pentru toată lumea
De curăţenia şi aspectul civilizat al unui astfel de loc, cum este Piaţa Centrală, se vor bucura, cu siguranţă, toţi cetăţenii Câmpinei. De punerea în funcţiune a acestui prescontainer se va bucura şi firma Floricon Salub, pentru că va reduce drumurile până la rampa de gunoi de la Boldeşti-Scăieni, prin micşorarea volumului gunoiului.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co