Actualitate

Fraude intracomunitare

Poliţiştii prahoveni au reuşit destructurarea unei grupări specializată în fraude intracomunitare.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că în cursul anului 2012 patru suspecţi, doi din Braşov şi doi din Ploieşti au achiziţionat mărfuri de la societăţi comerciale din România, simulând o livrare intracomunitară suspensivă de la plata TVA, către societăţi comerciale cu sediul în Bulgaria. “Cei patru indivizi ar fi achiziţionat mărfuri din România, după care ar fi simulat o livrare intracomunitară către societăţi comerciale din Bulgaria, operaţiune care teoretic este scutită de plata TVA. Dar, de fapt şi de drept, marfa era vândută unor firme fantomă”, a declarat purtătorul de cuvânt al  IPJ Prahova, agentul principal Raluca Brezeanu.

Mai multe fapte
Săptămâna trecută, oamenii legii au descins la locuinţele celor patru suspecţi, din Ploieşti, Buzău şi Boldeşti-Scăieni, de unde au fost ridicate mai multe înscrisuri emise în numele societăţilor comerciale folosite de suspecţi şi opt unităţi IT, care urmează să fie valorificate în activitatea de probaţiune. De asemenea, au fost indisponibilizate băuturi alcoolice în valoare de 120.000 de lei, numerar 12.000 euro, şi un autoturism, în valoare de aproximativ 5.000 de euro. “Unul dintre suspecţi este cecetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu bilete la ordin şi file CEC”, a mai declarat agentul  principal Raluca Brezeanu.
Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că în perioada noiembrie 2008–mai 2011, cei patru suspecţi au achiziţionat ulei comestibil de la societăţi comerciale din Bulgaria, produs scutit de plata TVA-ului, pe care l-au introdus în ţară şi l-au comercializat. Aceste operaţiuni au fost efectuate fără a înregistra marfa achiziţionată şi fără a achita TVA-ul aferent şi impozitul pe profitul obţinut.
Bugetul consolidat al statului a fost, astfel, prejudiciat şi de această dată, cu aproximativ 450.000 de lei.
Suspecţii au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co