Sport

Fotbal prahovean

Liga a II-a, Seria I, Etapa a XI-a
Una caldă (Petrolul), alta rece (Tricolorul)!

Petrolul Ploieşti – CSM Râmnicu Sărat 2-0 (1-0)
Stadion: „Ilie Oană”, Spectatori: circa 650
Au marcat: Minciună (min. 43), Elek (min. 89)
Petrolul: Vlad – Tudor, Bozga, Şomodean, Cosic, Stoica (min. 65, Năstase), Neagoie, Minciună, Budescu (min. 84, Japalău), Ţurcan (min. 58, Cr. Vlad), Elek. Antrenor: Vivi Răchită
CSM Râmnicu Sărat: Budur – Anton (min. 84, Croitoru), Ţirilă, Puşcă, Scarlat (min. 76, Vişan), Drăgan, Schwartz, Cristofan, Miron, N. Dragoş, Nica (min. 62, Banu). Antrenor: Mihai Ciobanu
Au arbitrat: Emil Voicu (Bacău) – la centru, Adrian Udrea şi Mihaela Popesu – asistenţi.
Jucătorul meciului: Bogdan Minciună.
Echipa petrolistă a reuşit, în faţa ocupantei penultimului loc, o victorie muncită din greu cu toate că scorul nu reflectă situaţia din teren, oaspeţii fiind depăşiţi spre finalul primei reprize, după ce au irosit câteva situaţii de a marca în urma unor contraatacuri tăioase care au pus pe picior greşit apărarea grupării ploieştene.
Repriza secundă a fost mult mai echilibrată, gazdele fiind la cârma jocului, dar situaţiile de a marca le-au avut râmnicenii, care au arătat, în acest joc, că nu merită să se situeze pe poziţia actuală a clasamentului. Şi, cum în fotbal ocaziile se răzbună, cei care marchează sunt tot gazdele, care înscriu, în ultima acţiune ofensivă, prin Elek, după ce acesta trimisese balonul în bară în minutul 85.
După joc, tehnicianul Vivi Răchită ne-a declarat: E bine că am luat trei puncte. A fost un meci în care succesul nostru s-a conturat greu, ca la o naştere dificilă. Din punctul meu de vedere, sunt mulţumit doar de rezultat, jocul fiind unul dintre cele mai slabe pe care le-am făcut în faţa propriilor suporteri”.
În etapa următoare, Petrolul Ploieşti va evolua în deplasare, pe terenul celeilalte formaţii prahovene, Tricolorul Breaza, cu toate că gruparea din frumoasa staţiune de pe Valea Prahovei, trece printr-o „pasă neagră”, de 6 etape nereuşind să strângă vreun punct sau să marcheze vreun gol, aflându-se la subsolul clasamentului.

Victoria Brăneşti – Tricolorul Breaza 3-0 (1-0)

Stadion “Cătălin Hâldan”, Spectatori: aproape 600.
Au marcat: Olariu (min. 31), Nicoară (min. 56) şi Rotaru (min. 78).
Victoria: Bordeanu – Fulea, S. Bar, Isac (min. 41, Velicu), Nicola, Ispir, Rotaru, Olariu, Nicoară (min. 80, Novac), Răuţă, B. Oprea (min.70, Zuluf). Antrenor: Ilie Stan
Tricolorul: Sava – Samson (min. 46, Câţă), Petcu, Ghidia, Apostol, Olteanu, Marinescu (min. 32, Vişan), Turiac, Liuba, Puie, Vasilescu (min. 46, Dascălu). Antrenor: Florin Stăncioiu
A oficiat o brigadă de arbitri compusă din: Cătălin Popa (Piteşti) – la centru, Paul Dimancea (Constanţa), Speranţa Popescu (Bucureşti) – asistenţi.
Observatorii jocului: Florin Chivulete şi Paul Cazan (ambii din Bucureşti).
Tricolorul Breaza nu a mai reuşit evoluţia de acum un an, când obţinea (este adevărat, într-o ligă inferioară!) un succes pe terenul din Brăneşti, îngenunchind echipa locală care era lidera seriei a treia din Liga a III-a, aşa cum este de fapt şi acum, dar în cel de-al doilea eşalon al fotbalului românesc.
Şi unde pui că, după etapa a V-a, brezenii acumulau 9 puncte, reuşind o răsunătoare victorie la Tulcea, acolo unde nu prea bate nimeni, după care echipa a mers din înfrângere în înfrângere, a şasea la rând intrând în zona retrogradării.
De fapt, disputa de la Brăneşti a fost între două promovate, din aceeaşi serie, dar diferenţa de joc, de valoare şi de rezultat este enormă, echipa locală evoluând dezinvolt şi nu degeaba este liderul seriei, având un antrenor „meseriaş” (Ilie Stan), care ştie să-şi aşeze jucătorii în teren, cu o disciplină şi o ambiţie demnă de toată lauda.
Punctul culminant al meciului a fost acordarea unui penalty, pentru gazde, după un fault în careu, lovitura fiind transformată impecabil de Olariu (min. 35).
După pauză, antrenorul brezenilor, Florin Stăncioiu, introduce forţe proaspete, cu care spera că va obţine egalarea şi, de ce nu, va pleca victorioasă, aşa cum a fost acum un an.
Dar gazdele îşi măresc avantajul prin golul lui Nicoară din minutul 56, când a marcat cu un şut excelent în vinclul porţii, de la aproximativ 20 metri, iar Rotaru (min. 78) a stabilit scorul final cu un şut în colţul lung unde Sava n-a mai putut evita perforarea plasei pentru a treia oară.
La gazde, a evoluat şi fostul atacant al Tricolorului, Răuţă, care s-a achitat excelent de sarcinile date, fiind în permanenţă câştigător în duelurile cu fundaşii adverşi.
În etapa următoare, brezenii primesc, sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 11.00, vizita Petrolului Ploieşti, un derby prahovean, iar gruparea patronată de Constantin Anghelache, trebuie neapărat să câştige acest joc, altfel, va fi foarte grav!Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co