Sport

Fotbal

Primul amical al Petrolului, din acest an, a avut loc la Câmpina
Unirea Câmpina –  Petrolul Ploieşti 0-1(0-1)

Cea mai titrată echipă a fotbalului prahovean, Petrolul Ploieşti, a revenit la finele săptămânii trecute în “ograda” proprie, după un cantonament centralizat de două săptămâni efectuat la Predeal.
Datorită relaţiilor excelente dintre patronul Unirii Câmpina, Mărgarint Ciubotaru, cunoscut de mai toată lumea sub pseudonimul “Mara”, şi managerul general al “găzarilor”, Valeriu Răchită, în drum spre Ploieşti, “galben-albaştrii” au făcut un popas de trei ore la Câmpina pentru a susţine un amical cu formaţia din localitate, Unirea, primul din acest an.
După un joc destul de frumos şi dinamic, în ciuda zăpezii de pe teren care a fost un adversar incomod celor 22 de jucători, elevii lui Vivi Răchită au câştigat cu 1-0, golul fiind marcat de Pompiliu Stoica în chiar primul minut al partidei. Tehnicianul ploieştenilor a folosit în acest meci de verificare toţi jucătorii valizi, cu excepţia lui Cârjă care a fost învoit pentru a-şi da examenele la facultate. Petrolul a debutat în următoarea alcătuire: A. Vlad – M. Tudor, C. Păun, Cuciula, Pompiliu Stoica, Stănescu, Grumic, Gârleanu, L. Mihai, Moroşan şi C. Stoica.
În repriza secundă, distribuţia echipei ploieştene a fost următoarea: Râmniceanu – C. Păun, Ljubinkovic, Plecanciuc, M. Tudor, Cristi Vlad, Benga, Cataramă, Buhuşi, Fl. Dumitru şi Opriţa.
Gruparea de prim eşalon judeţean, Unirea Câmpina, pregătită de antrenorii Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel, a dat o replică dârză adversarului, în unele momente jucând de la egal la egal cu partenerii de joc, înfrângerea la limită spunând totul.
A fost utilizată următoarea formulă de start: Păpuşoiu-Ungureanu, Neagu, Luca, Constantinescu, Basma, Fl.Stoica, Burlacu, Ţigănuş, Ciubotaru şi Dragomir. Au mai fost introduşi Şerban, Manu, Nichifor, Flaider, Jantea, Buştiuc şi Coman.
După amicalul de la Câmpina, managerul general al “lupilor galbeni”, Valeriu Răchită, a avut o primă rundă de dezbateri cu primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici.
“S-a interesat de modul în care merg lucrurile la echipă şi le-a transmis băieţilor că, în ciuda unor zvonuri care circulă prin oraş, vrea neapărat ca Petrolul să promoveze în acest an. Ne-a asigurat şi că stadionul va fi gata anul acesta, aşa că echipa trebuie să ajungă în primul eşalon. Pe lângă atacantul Buhăescu, jucător ce va fi împrumutat de la FC Vaslui, pentru un an şi jumătate, sper ca mâine (n.n.luni 07.02.2011), să finalizez şi negocierile cu un jucător de la Universitatea Craiova, şi el cu prezenţe în primul eşalon”, ne-a declarat Vivi Răchită.
Fotbaliştii Petrolului au primit liber din partea managerului, Vivi Răchită, până luni 7 februarie, ora 13:00, atunci când vor fi reluate pregătirile la baza de la Crângul lui Bot, urmând ca marţi 8 februarie să efectueze vizita medicală, iar vineri şi sâmbătă au programate două meciuri de pregătire: vineri, de la ora 11.00, în deplasare, cu Gloria Buzău, iar sâmbătă, tot de la 11.00, cu Săgeata Năvodari, cel mai probabil la Strejnic, după care vor pleca, duminică, spre Antalya, acolo unde vor efectua un al doilea stagiu de pregătire ce va cuprinde mai multe amicale. (C. S.)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co