Actualitate

Focul le-a distrus locuinţa

Tragedie pentru o familie din comuna Adunaţi. La mijlocul săptămânii trecute, un incendiu puternic a izbucnit, din cauze necunoscute încă, cuprinzând acoperişul casei.

Flăcările au îngrozit localnicii şi nimeni nu a putut să intervină până la venirea maşinilor de pompieri. “Nu ştie nimeni de la ce a luat foc. Proprietarii sunt la serviciu…”, a spus un localnic aflat la faţa locului. La momentul producerii incendiului, în casă se afla unul dintre copiii familiei Bădilă, care îşi făcea lecţiile. Din fericire, a reuşit să iasă la timp afară. Părinţii erau plecaţi la serviciu, iar bunicul era în grădină. Oamenii au privit neputincioşi flăcările care le-au distrus munca de o viaţă. „Au fost flăcările de la zece metri în sus, se vedeau din centrul comunei. Au sărit oamenii să ajute, dar nu aveai cu ce să te sui acolo, sus… Cu o găleată ce să faci? Nu am avut nicio posibilitate”, a spus un consătean. “A rămas copilul cel mare în casă, ca să scrie… Nu ştiu de la ce a luat foc… A ars tot, au ars porcul, lemnele… Trebuie dat tot jos, până la temelie… Nu ştiu cum să mă descurc… Din 600 de lei salariu, cu ce să te descurci? Nu ştiu ce o să fac”, a declarat Claudia Bădilă, proprietara imobilului. „Când am venit, erau flăcări mari, nu puteai să te apropii. Guiţa porcul…, ţipa… nu ştiu cum să vă spun… Nu mai aveai ce să faci. Am sunat la pompieri şi au venit, dar au venit târziu”, a spus tatăl proprietarei.

Pericol şi pentru vecini
Locuinţele învecinate erau aproape de casa distrusă de foc, astfel încât, la vecini, au fost afectate anexele gospodăreşti şi tâmplăria, care nu a mai rezistat temperaturii extrem de ridicate. „La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la întreaga locuinţă, fiind propagat şi la cealaltă, la anexe gospodăreşti, şi la următoarea a fost afectată tâmplăria din termopan, din cauza temperaturii. S-a intervenit cu patru autospeciale de stingere şi incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. Exista pericol de propagare la locuinţele vecine”, a declarat plt. adj. Ionuţ Bodoş, din cadul ISU Prahova.
În prag de iarnă, familia Bădilă nu poate decât să spere că autorităţile vor putea să o ajute. „Dacă poate cineva să ne ajute să ne revenim… Trebuie să o luăm de la zero, trebuie dat totul jos”, a spus Claudia Bădilă. O familie cu doi copii trebuie acum să ia totul de la capăt, să găsească un acoperiş înainte de venirea anotimpului rece. Diana ROMAN

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co