Cultura

Festivalul internaţional de film

Capitala filmului european s-a mutat, pentru patru zile, la Ploieşti. În premieră absolută pentru România, în oraşul aurului negru s-a desfășurat primului târg românesc dedicat industriei filmului est-european.

Deschiderea Golden Carpathian Ploieşti European Film & Fair a avut loc joi, la Sala 3D Caffé Cinema, cu  filmul „The Show Must Go On”, o producţie croată, din  2010. “Când pornești bine, acest festival nu o să fie o întâmplare, ci va fi o tradiție la nivelul Ploieștiului și, așa cum se explica în conferința de presă, de ce să nu fie o modalitate prin care putem să aducem oameni care să cunoască orașul, investitori, deci, la un moment dat, dezvoltare economică”, a declarat primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici.
“Un dram de nebunie… Eu toată viața m-am ghidat după un concept interesant – încurcă-te, că te descurci tu. Așa că, de data asta, la Ploiești m-am încurcat și uite că am reușit să ne și descurcăm. Una peste alta, sala este, la momentul de față, la standarde internaționale, aparatura, tehnic vorbind, este cea mai bună la nivelul world wide”, a spus directorul general al România Film, Marius Iuraşcu.
„Dacă eşti artist şi poţi să îţi spui povestea în 15 minute, poţi să iei un salariu bun, cum este cazul meu, iar lumea va auzi ce ai tu de spus. Dacă eşti regizor, de exemplu, lucrul ăsta nu îţi face cunoscută munca, nimeni nu o să te descrie vreodată”, a spus cinefilul de origine scoţiană Mick Davis, prezent și el la deschiderea festivalului.

Program de excepție
În fiecare seară, din cele patru ale festivalului, pe ecrane mari, amplasate în centru şi în zona Sălii Olimpia, au fost difuzate filme româneşti, laureate la mari festivaluri internaţionale. În ultima zi, au fost programate Gala Laureaţilor şi Spectacolul „Baladele Carpaţilor”, la Cinema Premiera – fostul cinema Patria-, care au fost transmise în direct şi pe ecranele amplasate în cele două locații amintite mai sus. Seara, Goran Bregovici, a putut fi urmărit într-un concert de zile mari, în Parcul Central din Ploieşti.
Golden Carpathian Ploieşti European Film & Fair a fost organizat de Primăria Ploieşti în colaborare cu Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Asociaţia Culturală Europeană. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co