Actualitate

Fabrica de bere din Azuga îşi închide porţile

bere-azuga-4Compania Bere Azuga, cumpărată la începutul anului de Ursus, s-a închis şi 160 de angajaţi vor fi disponibilizaţi începând din 15 august. Această hotărâre a fost luată în cadrul unei adunări generale a acţionarilor, desfăşurată la începutul acestei săptămâni. Conducerea Ursus promitea, în urmă cu câtva timp, că va relansa berea Azuga, însă acum a decis concedierea colectivă a angajaţilor, încetarea activităţii principale şi înlocuirea acesteia cu închirierea şi subînchirierea de imobile. În momentul de faţă, oamenii sunt în şomaj tehnic, iar în fabrică nu se mai produce nimic. Au rămas doar 8 angajaţi şi paznicii de la poartă. Directorul de la Bere Azuga spune că a fost surprins de hotărârea conducerii Ursus. Mai mult decât atât, este dezamăgit că nu s-a făcut nici o investiţie în fabrică şi nu se aştepta ca producţia să fie stopată, iar oamenii să fie trimişi acasă. Este convins că oamenii nu vor mai fi interesaţi să cumpere faimoasa bere, din moment ce ea va fi produsă în altă parte.
„Ne-a surprins faptul că nu au dorit să păstreze această locaţie. Noi speram ca fabrica de bere să rămână, fiind cea mai veche bere din România. Chiar dacă se va fabrica în altă parte, este greu să păstrezi un brand, adică valoarea ei fără a avea această locaţie. Valoarea unei beri ţine foarte mult de locul unde este fabricată. Este clar că, atunci când o produci în altă parte, ea nu mai are aceeaşi valoare. Oamenii vor fi disponibilizaţi şi rămân doar câteva persoane care vor lucra maxim 1 an de zile”, a declarat Dragoş Dumitrachi, director Bere Azuga. Angajaţii sunt dezamăgiţi şi nu se aşteptau ca, după o viaţă dedicată activităţii din fabrică, să fie concediaţi. Şi azugenii sunt surprinşi de această decizie şi îşi aduc aminte cu nostalgie de vremurile când navetele cu bere ieşeau pe poartă pe bandă rulantă.
Fane Isac, paznic fabrică: „Aici nu se mai lucrează şi fabrica a ajuns să fie sub orice critică. Lucrez de 35 de ani aici şi îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru. Nu mă aşteptam, însă în România nu trebuie să ne mai surprindă nimic”
Maria Cioran: „Am un frate mai mic care a fost dat afară şi nu ştiu unde îşi va găsi de muncă. Am fost la un magazin
să-mi iau o bere Azuga şi mi-a spus că nu se mai găseşte. Nu este bine ce au făcut. Înainte era o frumuseţe aici şi uitaţi cum a ajuns. Nu trebuiau să închidă fabrica, este ruşinos”
Maria Vasile: „Ne pare foarte rău, deoarece ne plăcea foarte mult berea. Am auzit că se va fabrica la Braşov şi nu este bine. Parcă toate se duc de râpă. Nu credeam că se va închide fabrica, dar uite că, totuşi, s-a ajuns şi aici. Păcat…”
Acţionarii au aprobat şi schimbarea domeniului principal de activitate a firmei din fabricarea berii în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti. De asemenea, acţionarii firmei au decis desfiinţarea, începând din 16 iunie, a cinci puncte de lucru, din care trei sunt situate în Azuga, unul în Câmpina şi unul în Giurgiu. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co