Cultura

Expoziţii şi spectacole la centrul cultural

Case ţărăneşti, locuinţe orăşeneşti, biserici din lemn sau biserici monument. Toate sunt în miniatură şi pot fi admirate în Buşteni, la Centrul Cultural Aurel Stroe.

Impresionanta expoziţie aparţine lui Ion Ioniţă, membru al Cercului de Creativitate Umană de pe lângă Muzeul Judeţean de Ştiinţe ale Naturii Prahova. Artistul a realizat exponatele folosind tehnica colaj din pai de cereale, fiind inspirat de schiţele şi imaginile culese încă din 1980 din judeţul nostru, dar şi din alte zone din ţară. Expoziţia a fost vernisată zilele trecute şi poate fi vizitată zilnic, intrarea fiind gratuită. „Este o expoziţie specială şi pentru prima oară găzduim aceste lucrări deosebite. În total, sunt 43 de miniaturi. Ele au mai fost prezentate şi la Ploieşti şi au avut girul domnului arhitect Călin Hoinărescu, care este şi preşedintele asociaţiei arhitecţilor restauratori din România. Expoziţia va rămâne timp de o lună la Buşteni, după care va mai merge la Muzeul Satului din Bucureşti, dar şi la Muzeul Ţăranului Român”, a explicat directorul Centrului Cultural Aurel Stroe din Buşteni, Constantin Spurcaciu.
Dacă cei mari, au admirat miniaturile de arhitectură tradiţională, prichindeii s-au distrat alături de actorii Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti. În sala de spectacole s-a jucat piesa cu păpuşi Fata Babei şi Fata Moşului, iar micuţii spectatori au pătruns în lumea basmului. Sala a fost plină, iar copiii au venit de la toate şcolile generale din Buşteni, Azuga şi Poiana Ţapului.
„Au fost foarte mulţi elevi prezenţi la acest eveniment şi am decis ca piesa să fie jucată de două ori, pentru ca toată lumea să poată participa la eveniment. Copiii au fost foarte entuziasmaţi, iar actorii au reuşit să-i facă să zâmbească tot timpul. Desigur, pentru cei mici, surprizele nu se opresc aici. Deja ne gândim la următoarele spectacole pentru ei, deoarece de fiecare dată sunt un public minunat, a mai adăugat Constantin Spurcaciu.
În luna februarie, Centrul Cultural din Buşteni va găzdui manifestări dedicate Zilei Îndrăgostiţilor, lansări de carte şi spectacole de teatru.  Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co