Cultura

Expoziţii şi recitaluri la Buşteni

expozitii-si-recitaluri-busteni-1Casa de Cultură din Buşteni găzduieşte, în această perioadă, o impresionantă expoziţie de pictură semnată de artista Luiza Cala.

Cele 30 de tablouri aduse în staţiune au deja mare căutare în rândul turiştilor şi al localnicilor, ele fiind admirate zilnic de zeci de persoane. Artistul plastic are un palmares bogat. În 2006 a obţinut medalia de argint la Cannes, în 2007 medalia de aur şi tot atunci diploma de merit din partea  Academiei Internaţionale de Artă Modernă de la Roma. De-a lungul timpului, a realizat numeroase expoziţii în România, Grecia, Spania, Bulgaria şi Italia, iar lucrările sale au ajuns în colecţii particulare din ţară şi din străinătate. „Luiza Cala este o prietenă de-a noastră şi o considerăm un Dali al României pentru că preocuparea ei este pentru pictura suprarealistă, cubism şi motivul spirală. Prima dată, am văzut operele de artă la Saturn, anul trecut, la o expoziţie privată. Mi-am dorit foarte mult ca lucrările să ajungă la Buşteni şi am reuşit acest lucru, iar expoziţia se bucură de un mare succes”, a precizat directorul Casei de Cultură din Buşteni, Constantin Spurcaciu.
Şi iubitorii muzicii clasice au avut parte de surprize. Sâmbătă au asistat la un concert cameral susţinut de ansambul de fagotişti „Acolade”. Apoi, Ştefan Godri la vioară, Alexandru Manolache la pian şi Yumika Nozachi din Japonia la nai, au primit ropote de aplauze din parte spectatorilor, care au umplut până la refuz sala de spectacole. Şi luna viitoare e programată o serie de recitaluri, dar şi un concert de muzică rock, pe 6 martie, începând cu orele 19.00.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co