Cultura

Expoziţie de icoane pe sticlă

►Veste bună pentru iubitorii de artă de pe Valea Prahovei: Centrul Cultural “Aurel Stroe” din staţiunea Buşteni şi-a deschis seria de manifestări culturale de cea mai bună calitate. Primul eveniment a fost vernisajul unei expoziţii de icoane pe sticlă realizate de elevii Şcolii nr. 136 din Bucureşti, în cadrul unui parteneriat semnat între Centrul Cultural şi unitatea de învăţământ.

Micii pictori au sosit în număr mare în staţiunea de la poalele munţilor Caraiman, însoţiţi şi de părinţi, profesori, rude sau prieteni. Specialiştii în pictură au remarcat imediat calitatea lucrărilor expuse.
“Se remarcă imediat culoarea…, extraordinar de pură… Linia chiar dacă este naivă, tocmai prin asta impresionează foarte mult.
Şi faptul că în ultima instanţă sunt foarte îngrijit înrămate…, se vede că lucrurile sunt făcute cu foarte multă dragoste. Eu vă felicit din tot suflatul şi lucrările sunt, cu adevărat, extraordinare şi vă reflectă sufletul vostru curat”, a spus profesorul de desen Sandu Voinea.

Migală şi talent
Deşi lucrările expuse par naive şi uşor de realizat, pictorul Vladimir Baciu a afirmat că nu este deloc aşa. “Se lucrează pe dosul sticlei, se lucrează invers, în oglindă… Nu este uşor să realizezi aşa ceva. Tot ce vedeţi la dreapta se lucrează la stânga, deci trebuie gândit totul şi culorile se pun succesiv… Se pun prima dată luminile, apoi umbrele şi apoi culoarea de bază, după ce s-a făcut conturul, bineînţeles…”, a declarat pictorul Vladimir Baciu.
Lucrările celor 15 micuţi artişti vor putea fi admirate în holul Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni până în apropierea sărbătorilor pascale, atunci când va avea loc şi o licitaţie în urma căreia oamenii de afaceri sau pur şi simplu iubitorii de frumos vor putea achiziţiona o parte din icoane. Adrian BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co