Cultura

Picturi cu tendinţe expresioniste

Câmpinenii amatori de pictură pot trece pragul Muzeului Memorial „Nicolae Grigorescu” din localitate, care găzduieşte o expoziţie cu lucrări purtând semnătura pictorului Valeriu Scărlătescu.

Expoziţia aparţinând artistului plastic Valeriu Scărlătescu a fost vernisată aproximativ la jumătatea acestei luni. „Avem expuse pe simeze lucrările domnului Valeriu Scărlătescu, un pictor ploieştean, un pictor consacrat”, a declarat directorul Muzeului Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, Dan Rădulescu. „În momentul acesta mi se par, extraordinar!, foarte frumoase şi cu ocazia asta vă spun că sunt chiar ale mele, dar mi se par atât de interesante şi datorită modului în care sunt expuse şi locului în care sunt expuse, un loc atât de neconvenţional şi de propice pentru o expoziţie pe care mi-am dorit-o dintotdeauna şi uite că acum s-a împlinit”, a declarat pictorul Valeriu Scărlătescu, la vernisaj.

Dincolo de superficialitate
În cadrul expoziţiei sunt prezentate 20 de tablouri cu tendinţe expresioniste. „De abia târziu am înţeles ce înseamnă o formă plastică, ce înseamnă lucrările diferite şi de valoare, diferite de cele care sunt mediocre şi care fac frumos numai la suprafaţă. Îmi place să cred că lucrările mele te trimit dincolo de suprafaţă, într-o lume mai profundă, mai complexă, în care noi trăim, de altfel”, a explicat artistul plastic Valeriu Scărlătescu. „Valeriu este un colorist extraordinar şi filiaţia pe care eu i-o găsesc cu Corneliu Baba – fiind unul dintre cei mai importanţi babişti- şi lumina care vine tot de acolo, pe mine mă emoţionează profund”, a declarat directorul Casei de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, Florin Dochia.
Următorul vernisaj al pictorului Valeriu Scărlătescu va avea loc în luna mai, la Galeria de Artă din Ploieşti. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co