Actualitate

Exercitiu privind activarea planului rosu de interventie la Petrobrazi

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a realizat astăzi, la Rafinăria Petrobrazi, un exercițiu privind activarea Planului roșu de intervenție, după producerea unei explozii urmate de un incendiu și soldată cu 22 de victime.

Situația tactică simulată a constat în aceea că la Rampa CF Negoiești, aflată pe amplasamentul S.C. OMV Petrom Rafinăria Petrobrazi, a fost garată o garnitură de vagoane cisternă cu etanol, în vederea descărcării şi pompării produsului către parcurile de rezervoare.

Din cauza unei erori de utilizare a instalației, unul din furtunurile extensibile care aspiră etanolul s-a spart și o cantitate de aproximativ 10 metri cubi de etanol s-a scurs la nivelul solului. S-a produs o explozie urmată de incendierea vagonului cisternă şi a produsului deversat la nivelul solului, pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp. Trei persoane sunt rănite.

Din cauza exploziei și a suflului produs, un autocar care tranzita DJ 104 P și transporta 15 persoane se răstoarnă în afara carosabilului. Totodată, un autoturism aflat în spatele autocarului intră pe contrasens lovindu-se frontal cu un alt autoturism care circula din sens opus. Din cauza frecării cu carosabilul, rezervorul de combustibil se perforează, iar motorina scursă se aprinde, existând riscul exploziei acestuia.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co