Sport

Evoluţii notabile ale sportivilor de la CSO Sinaia

►Silviu Mesarosi s-a clasat pe locul 5 la Campionatele Mondiale de bob şi skeleton rezervate juniorilor.
►la Cupa Mondială de sanie, echipajul format din Paul Ifrim şi Andrei Anghel au obţinut cea mai bună performanţă a lor, clasându-se pe locul 11.
►în concursul de bob, desfăşurat la Saint-Moritz, echipajul format din Florin Cezar Crăciun şi Nicolae Istrate au ocupat poziţia a 15-a din 28 echipaje.

 

După prezenţa meritorie la prima ediţie a Jocurilor Olimpice de tineret pe partia din vestita staţiune austriacă, Innsbruck, au avut loc Campionatele Mondiale de bob si skeleton rezervate juniorilor.

În întrecerea de skeleton, feminin şi masculin, România a fost reprezentată de patru sportivi ce aparţin de CSO Sinaia şi la fel ca-n ediţia anterioară, cea mai bună performanţă a fost obţinută de sportivul azugean, Silviu Mesarosi, care a reuşit să se claseze pe locul 5, depăşindu-şi performanţa de anul trecut când s-a situat pe un meriruos loc 7. De subliniat că podiumul întrecerii a fost ocupat numai de sportivi din Germania, campion fiind Alex Jungk, acesta având un timp cu 1,38 secunde mai bun decât Silviu Mesarosi. Cel de-al doilea sportiv sinăian prezent la aceste întreceri, Cosmin Chioibaşu, care a scăpat printre degete o medalie la Jocurilor Olimpice de tineret, la doar 15 ani s-a clasat pe locul 23.

În întrecerea feminină, speranţele noastre s-au îndreptat către Maria Mazilu, sportivă în vârstă de 20 ani, aceasta având evoluţii notabile comparativ cu anul trecut, încheind întrecerea pe un onorant loc 7, faţă de poziţia a 11-a, timpul fiind mai slab cu 1,87 secunde faţă de prima clasată, britanica Elizabeth Yarnold, fiind urmată de rusoaica Olga Potylitsina, podiumul fiind completat de Jacqueline Lolling (Germania). Cealaltă sportivă ce a evoluat în această ediţie a Campionatului Mondial de bob şi skeleton, rezervate juniorilor, Alexandra Iliuţă, s-a clasat pe locul 21.

Un alt domeniu în care sportivii sinăieni s-au evidenţiat este şi sania, disciplină în care la una din etapele de Cupă Mondială ce a avut loc la Winterberg, în Germania, echipajul de dublu format din din Paul Ifrim şi Andrei Anghel a reuşit să se situeze pe locul 1, având o întârziere de o secundă faţă de câştigători, nemţii Tobias Wendl si Tobias Arlt. Aceasta a fost cea mai bună evoluţie de până acum, dublul sinăian având 34 de puncte în clasament şi cu un total de 159 de puncte obţinute în cele şase etape la care au participat, Paul Ifrim şi Andrei Anghel ocupă locul al 15-lea în ierarhia Cupei Mondiale.
În întrecerea de simplu masculin a Cupei Mondiale singurul reprezentant al României este Valentin Creţu, sportivul sinăian ocupând locul 29 din 59 de participanţi, având 54 de puncte acumulate.

În concursul de simplu feminin, cea mai bine clasată sportivă este buştenara Raluca Strămăturaru, care se situează pe locul 21 din 45 de concurente, având acumulate 109 puncte.
Zilele acestea, pe partia de la Saint Moritz (Elveţia), se desfăşoară probele celei de-a şaptea etape din Cupa Mondială, iar nouă ne rămâne să le transmitem succes şi rezultate de valoare !

În cadrul concursului de bob al Cupei Mondiale, echipajul format din Florin Cezar Crăciun şi Nicolae Istrate a ocupat locul 15 la Saint-Moritz (Elveţia). Victoria în această probă de bob două persoane le-a revenit germanilor Maximilian Arndt şi Marko Huebenbecker. La această etapă de Cupă Mondială au participat 28 de echipaje, în urma României s-au clasat SUA 2, Austria1, Polonia1 şi Franţa 1. Cel de-al doilea echipaj românesc prezent la întrecere (Dorin Grigore şi Dănuţ Stancu) a terminat pe 28, el participând doar la prima manşă, în cea de-a doua abandonând.

În această ediţie a Cupei Mondiale, Istrate şi Crăciun au ocupat următoarele locuri: 13 – la Konigssee (14 ianuarie), 15 – la Altenberg (7 ianuarie), 20 – la Winterberg (17 decembrie) şi 17 – la Innsbruck Igls (3 decembrie). (Cristian SBÂRNEA)

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co