Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Este vremea taberelor de schi

Odată cu zăpada proaspăt căzută în staţiuni, taberele de schi de pe Valea Prahovei şi-au reluat activitatea. Înainte de vacanţa dintre semestre instructorii au dat lecţii pentru copiii de la grădiniţe, iar acum în locul lor, au venit învăţăceii din şcoli.

Monitorii sunt ocupaţi de dimineaţa până seara cu prichindeii dornici să desluşească tainele sporturilor de iarnă. Micuţii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani învaţă timp de o săptămână să-şi ţină echilibrul pe schiuri, să facă plugul, iar cei mai îndemânaţi reuşesc să vireze. Alături de ei sunt instructorii, dar şi părinţii, care îi încurajează pe cei mici la fiecare reuşită. „Am venit cu fetiţa mea şi se descurcă foarte bine. Este a şaptea zi, iar evoluţia ei este fantastică. E o plăcere să-i urmăreşti pe copii, pentru că poţi să-ţi dai seama progresele pe care le fac de la o zi la alta. Suntem foarte mulţumiţi de instructor, de cazare, iar pârtia este formidabilă”, a spus Nicu Doru. Deşi taberele de schi sunt recomandate pentru copii, deoarece îmbină utilul cu plăcutul în timpul liber, preţurile nu sunt pentru toate buzunarele. De exemplu, la Predeal, pentru o săptămână într-o şcoală se schi, părinţii trebuie să plătească între 1.100 şi 1.300 de lei, iar în tarif sunt incluse cazarea, mesele şi orele pe pârtie. La Azuga, preţul este cuprins între 1.000 şi 1.100 de lei, în Buşteni o săptămână în tabără costă 1.000 de lei, iar la Sinaia preţul variază de la 1.100 de lei la 1.400 de lei.

Asistă şi părinţii
„Avem copii care pun pentru prima oară schiurile în picioare, dar sunt mulţi care vin pentru a doua oară în tabără. Ei învaţă toate elementele de bază care să le asigure adaptarea lor la un teren uşor înclinat în condiţii de siguranţă. Foarte mulţi părinţi aleg să fie prezenţi pe parcursul lecţiilor şi de multe ori ne şi ajută cu echipamentul. De multe ori, intră şi ei în această atmosferă plăcută şi îşi amintesc de vremurile când erau copii”, a precizat instructorul de schi Loran Cociu. Preţurile nu includ transportul pe cablu, care costă aproximativ 70 de lei pe zi şi nici închirierea echipamentului, care costă între 25 şi 35 de lei pe zi. Mai nou, în staţiunile montane se organizează şi tabere pentru snowboard, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani. Aici pot participa maxim şase elevi într-o grupă, iar tarifele sunt aceleaşi ca în cazul taberelor de schi. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co