Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Risc de avalanşă în Munţii Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni avertizează că în Munţii Bucegi este risc de avalanşă, iar turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe traseele montane de altitudine.

În ultimele zile vântul a suflat cu putere şi a spulberat zăpada de pe văi. În mai multe zone s-au format cornişe, iar omătul o poate lua la vale în orice moment. Turiştii sunt sfătuiţi să nu intre pe traseele care leagă staţiunea Buşteni de platoul Bucegi şi nici pe văile unde se practică iarna schiul extrem. „În partea superioară s-au format cornişe şi există risc de avalanşă. Orice neatenţie îi poate costa pe turişti şi tocmai de aceea îi rugăm pe cei care vin pe munte să fie bine echipaţi, să ţină cont de faptul că vremea este schimbătoare. De asemenea, să ţină legătura cu membrii formaţiei salvamont, care pot fi găsiţi mereu atât în oraş, cât şi la baza de salvare de pe munte”, a explicat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc. La altitudini mari, omătul a fost viscolit şi depăşeşte în anumite zone un metru, iar temperaturile ajung la minus 10 grade Celsius.
Turiştii pasionaţi de drumeţii sunt sfătuiţi să aleagă numai traseele uşoare care duc la Cascada Urlătoarea, la Spumoasa sau de pe Valea Cerbului în Poiana Izvoarelor. Salvamontiştii le recomandă celor care vor să ajungă la Babele sau la Sfinx să urce numai cu telecabina, care funcţionează zilnic de dimineaţa până seara. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co