Actualitate

Dupa informare au urmat sanctiunile

Dacă marți Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a desfășurat acțiuni informativ-preventive în rândul bicicliștilor în opt comune din județ, a venit momentul ca astăzi, polițiștii să aplice prevederile legale și să sancționeze corespunzător actele de indisciplină în rândul acestei categorii vulnerabile de participanți la trafic.

Și, din păcate, au fost destule asemenea situații pe care oamenii legii le-au întâlnit în cele 25 de localități din județ unde au desfășurat acțiuni de control în ziua de 30 august, în intervalul orar 16.00 – 20.00.

Astfel, 100 de polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat pe raza a 25 de localități din județ, în mare parte din mediul rural.

Pentru neregulile constatate, au aplicat 235 de sancțiuni contravenționale, din care 131 pentru abaterile săvârșite de bicicliști. Dintre aceștia din urmă, 19 au fost depistați circulând sub influența băuturilor alcoolice, etilotestele indicând valori cuprinse între 0,12 și 0,92 mg alcool pur în litrul de aer expirat. Pentru acest gen de faptă, legislația prevede sancțiune contravențională cu 6 puncte amendă, totalizând 870 de lei.

Totodată, polițiștii au constatat și 3 infracțiuni rutiere, respectiv conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat, conducerea unui vehicul fără permis (depistate la Comarnic) și conducere sub influența alcoolului (conducător auto cu 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, depistat la Vălenii de Munte).

IPJ Prahova atenționează că, de la începutul anului, au avut loc 36 de accidente grave în care au fost implicați bicicliști. Acestea s-au soldat cu 35 de persoane rănite grav și una decedată din rândul acestei categorii de participanți la trafic.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co