Cultura

Drama de pe scenă

Bogdana Găgeanu este studentă la Litere la Braşov. A avut dorinţa de a-şi pune trăirile pe hârtie şi astfel s-a născut piesa de teatru „Fă-o tu şi pentru mine!”.

Este vorba despre un monolog pe care tânăra l-a scris inspirându-se din viaţa reală şi a cărui premieră a avut loc, săptămâna trecută, la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina.
Piesa de teatru „Fă-o tu şi pentru mine!”, scrisă şi pusă în scenă de Bogdana Găgeanu, nu a adunat publicul câmpinean la premieră în număr mare, însă pentru cei prezenţi spectacolul care a durat o oră a fost frumos, cutremurător. Tânăra a reuşit, într-o manieră simplă, să transmită tot ceea ce trăia personajul său.

Realitatea subiectului
Drama fetei din piesă este o poveste reală, în care mama ei a murit când a născut-o, iar tatăl a părăsit-o.
Lupta cu viaţa, cu sentimentul de singurătate şi cu dorinţa de afecţiune o fac pe tânără să se gândească, în final, la sinucidere, dar în ansamblu, mesajul trebuie înţeles de oamenii simpli, pentru că toţi trec prin viaţă aşa cum este ea, cu bune şi rele, dar niciodată nu trebuie să cedeze.
„Viața este formată și din bucurii și din tristeți și trebuie să mergem mai departe, trebuie să luptăm, să ne bucurăm de ceea ce ne-a dat Dumnezeu și să mergem mai departe, indiferent ce s-ar întâmpla”, a spus Bogdana Găgeanu.
„Fă-o tu şi pentru mine!” este prima încercare a tinerei de a scrie teatru. După premiera de la Câmpina urmează spectacole în Braşov şi în Bucureşti. Totodată, piesa a fost selectată pentru transmitere la un radio din Capitală.
Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co