Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Dosar penal pe conductă

Un câmpinean în vârstă de 41 de ani făcea de ceva vreme bani frumoşi din vânzarea la fier vechi a unor fragmente de conductă de transport produs petrolier.

În aparenţă, totul era legal pentru că omul îşi făcuse un contract de execuţie fals, încheiat, chipurile, cu o societate comercială din Ploieşti. Pe baza acestui act, bărbatul a primit şi un aviz  şi acum efectua lucrări de tăiere a acestor conducte dezafectate din Băneşti, utilizând un aparat autogen. A fost prins de poliţişti care au constatat că lipsesc 300 de metri din traseul celor două conducte şi o parte din suporţii de susţinere.
Prins cu mâţa în sac, bărbatul a declarat că a dat 4.000 de euro unor persoane care i-au adus acest contract si că a crezut că totul e în regulă. Acesta a mai spus că cele două persoane erau reprezentante chiar ale societăţii căreia îi aparţineau conductele. La faţa locului, poliţiştii au mai găsit un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Blejoi, care conducea un buldo-escavator cu care transporta bucăţile de conductă tăiate până la un loc de unde erau încărcate într-un mijloc de transport. Fierul sustras astfel a fost dus la Constanţa şi, în urma acestei vânzări, omul a obţinut 80 de milioane de lei vechi. La faţa locului a mai fost găsită şi suma de 7.000 de lei, bani obţinuţi din vânzarea bucăților de conductă. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, fals şi uz de fals, dar suspectul este cercetat în stare de libertate. Oamenii legii încearcă, acum, să probeze întreaga activitate a bărbatului, pentru că este foarte posibil ca acesta să nu se afle la prima faptă de acest gen. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co