Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Distincţie eco pentru Sinaia

Sinaia este „cel mai verde oraş”. Titulatura a fost obţinută în urma desfăşurării programului „Capitala verde a României”.

Unul dintre cele mai mari proiecte de mediu din ţară, desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, „Capitala verde a României”, şi-a desemnat câştigătorii. Alături de Botoşani şi Oradea, care au ocupat locul I, Sinaia a fost clasat „cel mai verde oraş” din 2011 la categoria oraşe cu mai puţin de 50.000 de locuitori, ca urmare a proiectelor dezvoltate de autorităţile locale pentru protecţia mediului.
La Gala de premiere organizată la Palatul Parlamentului, edilul sinăian a primit premiul din partea ministrului Laszlo Borbely. „Sinaia este, într-adevăr, un oraş verde, binecuvântat de natură cu cea mai mare suprafaţă împădurită din România, raportată la suprafaţa oraşului. Ne mândrim că acest trofeu a venit ca o confirmare a preocupării şi implicării noastre în protecţia mediului. De asemenea, mulţumesc organizaţiei Umbrela Verde pentru buna colaborare din cadrul evenimentelor desfăşurate la Sinaia. Totodată, ne dorim ca acest titlu să rămână în fiecare an la Sinaia, fapt ce ne va determina să continuăm şi să creştem numărul proiectelor şi acţiunilor dedicate mediului”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vald Oprea.

Extinderea proiectului
Iniţiativa „Capitala Verde a României” a luat naştere în 2010, pentru conştientizarea importanţei proiectelor urbane de mediu. Dacă în primul an competiţia a fost dedicată doar municipiilor, la cea de-a doua ediţie au putut participa toate oraşele din ţară, pe trei categorii de concurs, în funcţie de numărul de locuitori. Câştigătoarele au fost decise de juriul format din 13 persoane, printre care specialişti din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor şi reprezentanţi ai United Romanian Breweries Bereprod. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co