Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Dispar buchiniștii din centrul orasului?

Buchiniștii care își desfășoară activitatea în zona pietonală de lângă Parcul Nichita Stănescu se tem că nu li se va mai prelungi contractul, după data de 31 iulie, pe fondul apariției unor zvonuri legate de amenajarea aici a unor terase.

Deși până acum nu au primit nicio notificare în acest sens din partea Direcției de Patrimoniu, oamenii care vând aici cărți susțin că, dacă au apărut aceste zvonuri, ceva, ceva tot este adevărat. Vorba aceea: “dacă n-ar fi, nu s-ar povesti”.

Comercianții de cărți susțin că există o anumită nesiguranță cu privire la prelungirea contractelor, în contextul apariției unor zvonuri legate de intenția ca zona să fie reamenajată pentru a permite amplasarea de terase de vară.

Ei spun că deocamdată nu au fost notificați, dar asta se poate explica și prin faptul că actualele contracte expiră la 31 iulie, și consideră că, în ipoteza în care s-ar confirma zvonul, municipalitatea trebuia să îi anunțe mai demult și să le ofere o alternativă.

Amenajările din această zonă centrală a Ploieștiului au fost realizate la nivelul anului 2003, când municipalitatea decis să o transforme în pasaj pietonal. Ulterior, de-a lungul timpului, au mai existat intenții de modernizare a zonei, dar de fiecare dată acestea nu s-au concretizat din cauza lipsei banilor.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co