Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Din Buşteni la Bran… peste Bucegi

Aspect-Valea-GauraUn astfel de traseu constituie o experienţă inedită, în care natura îţi bucură sufletul oferindu-ţi peisaje inegalabile.

La ora 6.00, am pornit pe traseul de pe Jepii Mari, unul dintre cele mai accesibile trasee spre Platoul Bucegi. Pe la 8.30 eram în drum spre Babele, pentru că nu urcasem la Cantonul Schiell, ci pe o potecă în dreapta, chiar înainte de intrarea în jnepeni. O jumătate de oră mai târziu ajunsesem la mică distanţă de staţia de telecabină şi, ulterior, pe lângă Sfinx am ajuns la stânca cunoscută sub numele de Baba Mare. Acolo am făcut un popas mai lung, după care ne-am continuat drumul spre Vf. Omu, nu fără a poza versanţii din Valea Ialomiţei.
Pentru cei care cunosc, am ajuns la cabana Omu nu pe poteca turistică marcată cu bandă galbenă, ci urmând o alta, ce străbate anumite puncte panoramice şi care este denumită Poteca prin Întreitul Stâlp al Cerului. Într-un punct panoramic, urmând o cutumă veche, cineva ne-a întâmpinat cu miez de nucă sare şi miere.
După ce-am luat prânzul, am pornit toţi spre Bran, dar prin Valea Gaura. De la Curmătura Hornurilor, unde atârna un indicator de o sfoară, am coborât spre firul văii. Am trecut pe lângă o turmă de oi şi fiind vremea bună am reuşit să vedem toate detaliile naturale ce dau o notă aparte acestei văi. Imediat ce am ajuns în etajul coniferelor, peisajul a devenit mirific.

Vedere asupra Morii Dracului
Am lăsat în urmă Cascada Moara Dracului, poteca trecând pe deasupra ei, şi am coborât spre Stâna din Valea Gaura. Există o potecă ce se desprinde din traseul turistic şi duce până la un punct de unde se poate observa cascada de cel puţin 20 de metri înălţime. La circa 300 de metri de stână, trecea şi poteca noastră. Mai departe, lăsăm în stânga traseul spre satul Simon şi urmăm pe al nostru, marcat cu cruce roşie. Până aici, pe toată Valea Gaura am făcut zeci de poze.

Marcare greşită pe hărţi
Coborând de la Omu la Bran, sunt şi porţiuni de traseu pe care urci, astfel că am trecut un deal împădurit, până în punctul cunoscut şi notat pe unele hărţi „La Poliţe”. Mulţi ştiu că, pe alte hărţi, în loc de această denumire apare o alta, greşită, de „La Poliţie”. În circa trei ore de la Vf. Omu, am ieşit în satul Poarta, ce aparţine tot de Bran. Din acesta, se merge circa 45 de minute până în centrul comunei. Înainte de a porni spre casă, cu microbuzul de ora 17.00, ne-am plimbat şi prin bazarul de la poalele castelului.Adrian CIORBA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co