Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Dificultăţi pentru ambulanţe la Comarnic

Din cauza drumurilor acoperite cu gheaţă şi zăpadă, ambulanţa abia reuşeşte să ajungă la bolnavii din Comarnic, care locuiesc în cartierul Ghioşeşti. Mai multe persoane imobilizate la pat au solicitat ajutorul medicilor, însă au primit îngrijiri cu întârzieri chiar şi de o oră.

Oamenii sunt disperaţi şi spun că se tem pentru viaţa lor, deoarece maşinile de pompieri sau ambulanţele nu pot ajunge la casele lor. Şoseaua este îngustă, iar utilajele nu pot interveni. „Tot timpul avem probleme cu drumul pentru că nu este foarte lat, de multe ori pică pe el crăci din copaci. Avem numai probleme. Noi suntem uitaţi de lume. Nu poate ajunge nimeni aici dacă se întâmplă vre-un necaz. Toate gardurile sunt în drum, iar acum a nins şi  nici maişinile mici nu mai pot urca”, a povestit Marcela Staicu.  Familia Dobrică a sunat la 112, deoarece unei  bătrâne i s-a făcut rău. Prima ambulanţă nu a putut să urce, iar medicii au fost nevoiţi să se întoarcă la Sinaia pentru a lua cealaltă maşină, care este 4×4. Au reuşit să ajungă la femeie, însă după mai bine de o oră. În tot acest timp, rudele bolnavei au stat cu sufletul la gură şi s-au temut pentru viaţa ei.
„Am găsit-o pe mama pe jos, incconştientă. M-a ajutat cumnatul meu să o ridic şi imediat am sunat după ambulanţă. Am aşteptat mult şi bine până au ajuns la noi. Au ajuns, însă foarte târziu. Mă tot uitam la ceas şi vedeam că nu mai vin. Nu ştiam ce se întâmplă, am intrat în panică. Am avut noroc că mama nu a avut ceva mai grav”, a spus Ion Dobrică.

Mereu au fost probleme
Localnicii spun că nu este prima iarnă în care se confruntă cu aceste probleme. Maşinile de deszăpezit nu pot interveni pe uliţe, deoarece nu încap, aşa că oamenii se roagă la Dumnezeu să nu se întâmple vre-o nenorocire pentru că pompierii şi medicii nu ar putea ajunge la ei în timp util. A. A.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co