Actualitate

Diana Severin acuză

După arestarea lui Cornel Costea, directorul coordonator al Vămii Ploieşti, acuzat de primire de mită, fostul director, Diana Severin, iese în public cu mai multe declaraţii incendiare despre modul de lucru preferat de conducerea ANAF.
Aceasta a precizat într-o conferinţă de presă că din 2009 a sesizat autorităţile competente că există corupţie în vămi, ba chiar că a depus un memoriu şi la Preşedinţie. Aceasta spune că la DNA au fost deschise două dosare în urma declaraţiilor ei. Severin a povestit şi despre momentul demiterii ei.
“Am fost chemată în biroul lui Ştefăniţă Prisăcaru de la ANAF şi mi s-a spus că nu corespund cerinţelor ANAF, că nu am luat şi nu am dat șpagă”, a declarat Diana Severin. Aceasta şi-a amintit mai multe evenimente suspecte petrecute în vama Ploieşti.

“În luna august 2009, când eu eram demisă de la conducerea vămii, un număr de zece cisterne au ajuns în județul Prahova, timp de trei zile au fost păzite de funcționarii Vămii Prahova, 24 de ore din 24, și în urma unui ordin venit de la București au părăsit dispozitivul, fără un control și fără a încheia un process verbal de control.
Din actele de însoţire a mărfii reieşea că cisternele sunt pline cu combustibil lichid greu, dar în realitate în recipiente era un lichid de culoare galbenă posibil motorină sau benzină”, a mai spus fosta directoare.
Diana Severin este de profesie avocat şi a declarat că spre deosebire de alţi angajaţi ai vămii care depind de acest loc de muncă ea nu şi-a pus astfel problema pentru că nu depinde finaciar de un loc de muncă. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co