Actualitate

Dezvoltare regională durabilă

Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti – Prahova împreună cu Consiliul Judeţean Prahova  a lansat, săptămâna trecută, proiectul “Dezvoltare regională durabilă“ sau Regions4GreenGrowth.

Acesta este un program european complex susţinut de 15 parteneri externi. Proiectul are un buget de peste două milioane de euro, din care o mică parte îi revine şi judeţului Prahova. “Este o continuare de succes More4NRG, care a fost derulat prin Consiliul Judeţean Prahova. În acest proiect, Agenţia, sprijinită în totalitate de Consiliul Judeţean – practic sunt partenerii noştri în acest proiect-, încearcă să aducă bunele practici din celelalte regiuni partenere ale acestui proiect. Sperăm ca la finele acestui proiect, peste trei ani de zile, să putem implementa o strategie în ceea ce priveşte eficienţa energetică“, a declarat directorul AER Prahova, Bogdan Potlogia.

O nouă structură
“Prahova a fost selectată şi va beneficia de nişte cursuri de instruire pe un instrument dezvoltat, in urma căruia se va face o agenţie, sperăm noi, sau o altă structură care va fi un parteneriat public privat şi va însuma autorităţi locale, precum şi actorii interesaţi din judeţ“, a declarat expertul energetic AER Prahova, Cătălin Csaszar.
La sfârşitul proiectului, fiecare regiune implicată va identifica cele mai potrivite instrumente financiare pe care le poate accesa pentru facilitarea investiţiilor în domeniul energiilor regenerabile. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co