Actualitate

Dezafectarea fostei rampe de gunoi de la Câmpina

florin-constantinescuAproape de finalizare

Mulţi ani s-au plâns câmpinenii că au o groapă de gunoi chiar lângă oraşul în care locuiesc. Aşa că, atunci când a venit timpul, ea a fost închisă. Nu doar că nu s-a mai depozitat gunoi menajer, ci chiar s-a trecut la transformarea zonei. Se lucrează din plin şi nu mai este mult până când ceea ce era odată un munte de gunoi va deveni un adevărat loc de promenadă, de ieşire la iarbă verde, pentru câmpineni, şi nu numai.
Florin Constantinescu, director Floricon: „Mai avem două straturi de întins peste acest depozit, stratul de argilă şi stratul de pământ special pentru vegetaţie. Gurile de aerisire sunt toate montate, le puteţi vedea răspândite pe întreaga suprafaţa a depozitului.”
Lucrarea de închidere a fostei rampe de la Câmpina nu merge, totuşi, la fel de uşor cum se aşteptau cei care au câştigat contractul. Mai sunt câteva izvoare care creează probleme. Probleme care pot fi rezolvate. Ce este bine… e faptul că au fost deja instalate captatoarele de gaze, captatoare care fac ca zona să fie mult mai sigură.
Florin Spătaru, responsabil de lucrare: „Captatoarele care noi le-am construit pe vechea rampă de gunoi au rolul de a capta gazele din masa de gunoi care fermentează în continuare. Ele au efect pe un diametru de 60 de metri şi vom capta gazele pe toată rampa, sunt gaze de natură biologică. Fără captatoare, apare pericolul unui incendiu, pe viitor.”
Fosta rampă de gunoi a municipiului Câmpina a început, deja, să prindă o culoare de verde. Şi va continua să facă acest lucru. Cert este însă un lucru: abia peste 20-30 de ani, zona va putea fi folosită de administraţia locală pentru diverse planuri de investiţii. Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co