Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Deţinutele ecologizează Ariceştii Rahtivani

În dorinţa de a atinge standardele Uniunii Europene, în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, la Ariceştii Rahtivani se desfăşoară un program ce are ca activitate ecologizarea comunei.

Totodată, ecologizarea creşte şi gradul de atractivitate pentru investitori. “Fondurile vin de la Uniunea Europeană şi, pe baza unui parteneriat între Ministerul Justiţiei prin Penitenciarul Târgşorul Nou şi comuna Ariceştii Rahtivani, au fost identificate mai multe locuri unde se impunea intervenţia pentru ecologizare. Penitenciarul a făcut oferta persoanelor din categoria celor în regim de detenţie semiliber şi liber, care prezintă un risc social mic şi, pe bază de voluntariat, 22 de personae prestează muncă în folosul comunei”, a spus primarul comunei Ariceştii Rahtivani, Alexandru Cristea.

Toată lumea are de câştigat
Pe baza muncii prestate, persoanele deţinute vor beneficia de o reducere a pedepsei. Pentru fiecare patru zile lucrate, se va scădea o zi din perioada de detenţie. “Un alt avantaj pentru aceste persoane este faptul că, fiind prinse într-un program de integrare socială, ele vor avea acces mai uşor la vizite, pachete, şi alte facilităţi care se derulează într-un mediu penitenciar”, a mai spus Alexandru Cristea.
Pentru comunitate, este un proiect deosebit. Iniţial, ecologizarea se va face în curţile bisericilor şi în cimitir, dar şi la Centrul de Recuperare Neuro-Psihiatrică. Ariceştii Rahtivani va ajunge o comună exemplară. Deţinutele de la Penitenciarul Târgşor vor fi de folos şi în perioada vacanţelor, când se fac reparaţii în unităţile de învăţământ. “Iată că România nu este numai contribuabil la fonduri europene, ci este şi beneficiar al banilor. Sper că voi obţine atât acordul domnilor consilieri cât şi al persoanelor care deservesc cultele religioase pe raza comunei. De fapt, este vorba de modul cum va arăta comuna şi, sincer, aş dori ca Ariceştii Rahtivani, o comuna aflată în plină dezvoltare, să arate din ce în ce mai bine”, a adăugat primarul.
Programul desfăşurat în Ariceştii Rahtivani, în colaborare cu Penitenciarul de la Târgşor, va dura doi ani. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co