Actualitate

Deszăpezire după buget

deszapezireA nins la Câmpina mai mult decât a nins în ultimii ani. Dacă, de exemplu, în 2008, societatea care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor a rămas cu materialul antiderapant în depozite, finalul anului 2009 preconizează un consum mare de sare şi nisip. Material antiderapant care trebuie plătit de administraţia locală câmpineană. Cum fondurile existente la final de an nu sunt foarte mari, edilii locali au hotărât ca deszăpezirea să se facă… după buget. Cu toate acestea, părerile referitor la modul cum se circulă pe străzile din Câmpina sunt împărţite. Primarul Horia Tiseanu a declarat că se face tot posibilul pentru ca şoferii să nu fie nemulţumiţi.
„Din punct de vedere al administraţiei locale, nu suntem foarte încântaţi că ninge, pentru că avem lucrări de deszăpezire de făcut, drumurile sunt pline de zăpadă, mai îngheaţă, avem tot felul de fenomene meteorologice neplăcute şi acestea îngreunează circulaţia. Activitatea Floricon Salub este bună, în ritmul pe care l-am stabilit cu mai mulţi ani în urmă. Noi nu facem o deszăpezire la sânge, cum se face pe DN1, pentru că asta ar însemna să cheltuim foarte mulţi bani cu materialul antiderapant. Pe trotuare, într-adevăr, este o problemă, noi nu mai avem foarte mulţi oameni care iau ajutorul social. Cea mai mare parte dintre aceştia a finalizat zilele de muncă pentru comunitate, de aceea, o să introducem Floricon Salub să cureţe trotuarele. Din păcate, toate aceste activităţi înseamnă bani în plus”, a spus Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina.
Agenţii de circulaţie, cei care în ultimele zile au patrulat mai mult ca de obicei pe străzile municipiului pentru a vedea cum se desfăşoară traficul, au catalogat acţiunea de deszăpezire drept una satisfăcătoare spre bine.
Petre Modruz, agent de circulaţie: „Părerea noastră este că s-a circulat binişor, nu pot spune foarte bine, în condiţii de iarnă. Este o vorbă: există conducător auto şi şofer, iar acela care a dobândit permisul de conducere în condiţii de iarnă, se spune că e un adevărat şofer. Sperăm să fie conştienţi că a conduce un autovehicul în condiţii de iarnă, implică mai multă responsabilitate şi atenţie.” Ce va fi în zilele următoare nu se ştie. Totul depinde de valoarea temperaturilor care se vor înregistra în timpul nopţii, temperaturi care ar putea transforma străzile în adevărate patinoare.Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co