Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Depozite pentru valorificarea legumelor

Consiliul Judeţean Prahova doreşte să deschidă, în curând, trei depozite pentru preluarea, sortarea, depozitarea şi valorificarea fructelor şi legumelor din judeţ. Primul depozit european, dotat cu camere frigorifice, se va afla la Ciorani şi va valorifica minimum 30.000 tone de legume pe an. Locaţia va beneficia de condiţii climaterice şi de sol propice, precum şi de utilităţile necesare demarării construcţiei. Cel de-al doilea depozit, pentru 600 tone pe an de struguri de masă, se va afla în localitatea Mizil, iar cel de-al treilea se doreşte a se face la Măgurele sau Drajna, pentru 2.000 tone pe an de fructe, urmând ca merele de aici să ajungă în şcolile prahovene.
Recent, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi vicepreşedintele, Adrian Semcu, au vizitat două astfel de centre la Gent şi Liege, în Belgia, ocazie cu care au fost semnate şi protocoalele de colaborare cu unităţile vizitate şi cu instituţiile de cercetare.
Studiile de prefezabilitate vor fi depuse până pe 15 noiembrie 2010, pentru a accesa un program din Fondul European de Garantare Agricolă. Valoarea grantului pentru fiecare depozit este de 6 milioane de euro. R. E.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co