Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Dorinţa de a scăpa de batale

Municipalitatea câmpineană se zbate să rezolve problema unui batal, dar cu o floare e greu să se facă primăvară ecologică.

Se ştie foarte bine că municipiul Câmpina, ca şi alte localităţi, a ajuns acolo unde este în urma exploatărilor petroliere, exploatări care au făcut ca anumite zone din oraş să fie total inutilizabile, din cauza batalelor care au rezultat în urma procesării ţiţeiului. Şi cum normele europene obligă administraţiile locale să scape de astfel de focare de poluare, Primăria Câmpina a iniţiat un proiect pentru înlăturarea singurului batal care este pe domeniul public. „Ne putem referi doar la un singur batal de petrol, la celelalte neavând posibilitatea de a interveni, întrucât nu sunt pe domeniul public sau privat al municipiului Câmpina. Pentru cel aflat în administrarea noastră, am depus documentaţia necesară şi, pentru moment, am câştigat finanţare pentru studiu de fezabilitate şi proiect”, a declarat primarul urbei, Horia Tiseanu.

Restul e treaba rafinăriei
Iniţiativa administraţiei locale, care costă nu mai puţin de trei milioane de euro, ar trebui, însă, urmată şi de măsuri din partea Rafinăriei Steaua Română, cea care, ani de-a rândul, a deversat produsele rămase în urma prelucrării ţiţeiului în astfel de batale. Primăria îşi face treaba, în sensul că a reuşit să obţină banii pentru studiul de fezabilitate şi pentru proiect. „Vorbim despre sume foarte mari. Toate aceste situri contaminate de petrol se reabilitează cu nişte sume foarte mari. Numai pentru acest sit mic, valoarea proiectului este de aproximativ trei milioane de euro. Vă daţi seama cât va costa pentru celelalte batale de petrol? Nu ştiu de unde ar putea societatea comercială să facă rost de bani”, a spus Horia Tiseanu.
Dacă municipalitatea face ceva pentru ecologizarea zonei, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Rafinăria „Steaua Română”, care, deşi în multe rânduri a vorbit despre dispariţia batalelor, nu a făcut nimic până acum. Şi nici nu se ştie dacă va mai face, având în vedere situaţia economică prin care trece. Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co