Actualitate

Dacă n-ai rovignetă, ai amendă de plătit

Reprezentanţi ai Companiei de Drumuri Naţionale însoţiţi de poliţiştii de la Circulație au demarat, miercurea trecută, o amplă acțiune în trafic.

Acţiunea a avut loc în dreptul localităţii Albeşti pe DN1A, unde zeci de autoturisme au fost trase pe dreapta. Dacă cei de la drumuri au luat date despre greutatea mărfurilor transportate, numărul de pasageri, originea cursei sau destinaţia, toate pentru a face analize ale traficului, poliţia a dat amenzi pentru lipsa rovignetei, atunci când s-a constatat că mulţi şoferi nu aveau aşa ceva.
Vechile rovignete rămân valabile până la data la care vor expira, dar ulterior devin operaţionale cele electronice.
Cu toate acestea, în timpul acțiunii desfășurate săptămâna trecută, s-a constatat că mulţi şoferi,  nu au putut arăta nici rovignete noi, dar nici vechi. “Nu m-am uitat la ea, când am făcut asigurarea, nu m-am uitat la ea, ca să o schimb. Am avut din aia veche, de asta nouă nu știu…”, a spus un conducător auto oprit în trafic de oamenii legii.
“Conducătorilor auto le sunt solicitate documentele, inclusiv rovigneta. Dacă nu prezintă acest document, dacă nu au achitat contravaloarea taxei de circulație pe drumuri naționale, vor fi sancționaţi”, a declarat subinspectorul Adrian Ivan, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Prahova.

De unde se cumpără rovigneta?
Rovigneta electronică a intrat în vigoare în toata ţara de la 1 octombrie, astfel că orice conducător auto care tranzitează reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România o poate obţine de la orice subunitate a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, de la benzinării şi de la oficiile Poştei Române, în funcţie de categoria de maşină pe care o deţine. Lipsa rovignetei se sancţionează cu amenzi cuprinse între 250 şi 4.500 de lei, în funcţie de categoria autovehiculului, iar la autoturisme, sancţiunea pecuniară este cuprinsă între 250 şi 500 de lei.
Pe lângă sancţiune, şoferul prins este obligat să achite şi contravaloarea taxei de drum aferentă maşinii sale pe o perioadă de 12 luni. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co