Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Da sau ba centrului multifuncţional

Consiliul Local Câmpina a respins de două ori până acum aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) necesar obţinerii autorizaţiei de construire a unui „Centru multifuncţional de dezvoltare al afacerilor”, al cărui beneficiar ar trebui să fie
SC Mercantis Big SA.

Investiţia înseamnă o construcţie de 1.200 mp pe un teren ce aparţine firmei, cu subsol, parter plus 4 etaje, unde se va desfăşura o mare gamă de activităţi, altele decât comerţ. Centrul va cuprinde sedii de bănci, sedii de asociaţii ale oamenilor de afaceri, săli de conferinţă, birouri pentru firme şi alte destinaţii, totul ridicându-se la o valoare de aproape 1.400.000 de euro, din care în jur de 700.000 euro ar fi trebuit obţinuţi din fonduri europene nerambursabile.
La şedinţa Consiliului Local din luna octombrie, cel mai vehement a fost consilierul Marian Nistor, membru PDL, totodată şi directorul Pieţei Centrale, aducând argumente ce ţin de detalii urbanistice.

Ultima încercare eşuată
A doua oară, doar s-a votat respingerea acestuia, pur şi simplu. „SC Mercantis a parcurs toate etapele legale în ceea ce priveşte obţinerea documentaţiei de rigoare: obţinerea certificatului de urbanism, autorizaţie de mediu, acordul vecinilor etc. Nu pot să-mi dau seama de motivele respingerii de către Consiliul Local al PUD pentru obţinerea autorizaţiei de construire. După părerea mea, este multă prostie în cadrul acestui Consiliu Local. Probabil că este o combinaţie între politic şi economic.
Dacă consilierii PDL au crezut că-mi creează mie o problemă, eu fiind PSD-ist, s-au înşelat. În firma Mercantis, doar eu fac politică. Nu am impus nici unui salariat să adere la PSD. Eu fac politica firmei şi nu a PSD. Ca atare, nu văd care ar fi motivul politic. Nu văd nici care ar fi interesele economice. Singurul lucru care poate întârzia proiectul este termenul până la care se pot obţine fondurile europene. Dar proiectul tot se va face! Cred că aceste fonduri sunt, deja, un capitol închis. Nici acum nu este motivare dată în hotărârea de consiliu, după prima şedinţă. Avocaţii care ne vor reprezenta vor cere motivarea respingerii proiectului. Prima dată s-a spus că sunt probleme de arhitectură, dar ele se pot rezolva prin proiectul tehnic. A fost o chestie, ca să nu zic că trebuia să vorbească cineva. Noi am consultat o casă de avocatură care este specializată pe contencios administrativ. Au studiat dosarul şi au spus că este o prostie ce s-a întâmplat în consiliu. Urmează ca, într-o săptămână, să introducem acţiune în contencios la Tribunalul Ploieşti. Nu o să arătăm niciun fel de clemenţă Primăriei Câmpina, că nu merită”, a conchis directorul general al societăţii Mercantis, Victor Bercăroiu.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co