Social

Cursuri de calificare în turism

Noul Centru Regional de Resurse în Turism (CRRT) deschis de curând la Buşteni a reuşit performanţa de a aduna aproape 100 de cursanţi pentru specializările „ghid montan” şi „recepţioner”.

Cei înscrişi pentru calificările în aceste meserii vor avea parte de cursuri predate de specialişti, iar diplomele vor fi recunoscute atât pe plan intern, cât şi internaţional.
“Una dintre activităţile care se desfăşoară în cadrul Centrului este formarea profesională în meserii din cadrul turismului.
Primele două cursuri care au fost lansate în această perioadă sunt cele de recepţioner şi de ghid turistic intern şi internaţional, care se adresează în special celor care nu au un loc de muncă în momentul de faţă şi doresc să facă o calificare sau să-şi găsească, ulterior, un loc de muncă în domeniul turismului”, a declarat directorul general al CRRT Buşteni, Mihai Totpal.
Condiţii şi avantaje
Pentru a obţine diplomele, cursanţii trebuie să aibă diplomă de bacalaureat, iar la momentul înscrierii să nu fie angajaţi în alte sectoare de activitate. Cursurile durează trei zile pe săptămână pe parcursul a trei luni, iar cei implicaţi în proiect au parte şi de o serie de beneficii. “Avantajele acestui curs constau, în primul rând, în faptul că ele sunt absolut gratuite, toate persoanele care s-au înscris vor beneficia de serviciile unor profesori foarte buni şi cunoscuţi, de la instituţii de specialitate din Bucureşti, cei care vor absolvi cursurile vor avea posibilitatea să câştige şi nişte premii foarte importante, care sunt puse în joc pentru cei care învaţă cel mai bine, vor primi şi banii pentru deplasarea în timpul cursului şi vor primi un certificat atestat atât de Ministerul Muncii şi toate organismele naţionale, cât şi de toate ţările membre UE”, a explicat Mihai Totpal. Centrul Regional de Resurse în Turism deschis în staţiunea Buşteni are în proiect o serie de activităţi specifice într-un program coerent, cu scopul asigurării sustenabilităţii proiectelor europene destinate dezvoltării turismului.
Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co